Kvalitet

BiH: Poziv za dostavu komentara na tekst Nacrta AiSSP

LOGO SERTIFIKACIJA AKREDITACIJA FINNakon uspješne pripremne faze tipizacije standarda za poliklinike - prikupljanja mišljenja i stavova profesionalne javnosti putem anketiranja relevantnog broja stručnjaka iz prakse, Agencija za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ) pristupila je izradi Nacrta Akreditacijskih i sertifikacijskih standarda za poliklinike, i isti uspješno privela kraju.

 

Naredna faza, prije štampanja standarda, predviđa prikupljanje komentara i prijedloga koji će biti analizirani, i eventualno prihvaćeni, i inkorporirani, ovisno o procjeni grupe autora i saradnika odgovornih za konačni tekst dokumenta.

Pozivajući Vas da nam dostavite vaše intervencije, naglašavamo da svaki pojedini pristigli komentar i prijedlog izmjene i/ili dopune teksta nacrta predstavlja vrijednost za sebe, i obogaćenje cjelokupnog procesa a čime se omogućuje bolji krajnji rezultat. Stoga, molimo sve zainteresovane da, što skorije, pročitaju tekst nacrta standarda te nam upute svoje komentare i prijedloge kako bismo mogli što skorije okončati rad i finilizirati tekst Akrerditacijskih i sertifikacijskih standarda za poliklinike .

Da bismo olakšali komunikaciju, izradili smo i posebni obrazac (vidi link na kraju teksta) u koji možete unosti navode u vezi pojedinih standarda. Popunjene obrasce možete dostavljati na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ; ili poštom, na adresu: Agencija za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ), Dr. Mustafe Pintola br. 1, Ilidža .

Napominjemo da tekst Nacrta Akreditacijskih i sertifikacijskih standarda za poliklinike možete naći na našoj zvaničnoj internetskoj stranici u rubrici „Akreditacijski standardi“.

Obrazac za priloge u vezi nacrta AiSSP

Nacrt Akreditacijskih i sertifikacijskih standarda za poliklinike

 

Izvor: akaz.ba

 

Oni će Vas oceniti

Oni će Vas posavetovati

Prijava na Nedeljni pregled

Facebook Kvalitet