Kvalitet

Dan Instituta za standardizaciju Srbije i Svetski dan standarda

2017.dan issU Institutu za standardizaciju Srbije 5. oktobra ove godine svečano je obeležen Dan Instituta za standardizaciju Srbije i Svetski dan standarda.

 

Svečanosti je prisustvovao veliki broj uglednih zvanica, predstavnika organizacija i institucija sa kojima je Institut povezan već dugi niz godina. Goste je najpre pozdravila v.d. Instituta, Tatjana Bojanić, a zatim su im se obratili, u ime Upravnog odbora Instituta, v.d. predsednika UO Dušan Rafailović i, ispred Ministarstva privrede, v.d. pomoćnika ministra privrede, Aleksandar Starčević.

Moto ovogodišnjeg Svetskog dana standarda i Dana standardizacije je: „Standardima do pametnih gradova“. Nadovezujući se na ovu temu, Snežana Lilić, mladi inženjer standardizacije, govorila je o pametnim gradovima sa aspekta standardizacije. Potom je Bojana Mihić, još jedan mladi stručnjak, saradnik Instituta iz AD Elektromreže Srbije, govorila o tzv. pametnim mrežama. Na kraju prezentacionog dela, Violeta Nešković-Popović, rukovodilac Sektora za međunarodnu saradnju, informisanje i izdavačku delatnost, upoznala je prisutne sa izdavačkom delatnošću Instituta.

Nakon toga, usledio je najsvečaniji trenutak proslave, kada su dodeljena priznanja pojedincima iz komisija za standarde i organizacijama, koji su svojim radom i zalaganjem značajno doprineli razvoju nacionalne standardizacije.

Plakete za značajan doprinos razvoju, primeni i promociji standarda i za unapređenje standardizacije u Republici Srbiji dobili su: Ministarstvo privrede Republike Srbije, Direkcija za standardizaciju, kodifikaciju i metrologiju Uprave za odbrambene tehnologije Ministarstva odbrane Republike Srbije i nekadašnji direktor Instituta, mr Ivan Krstić.

Zahvalnice za izuzetan doprinos razvoju, primeni i promociji standarda i za unapređenje standardizacije u Republici Srbiji dobili su: Snježana Pupavac, direktor laboratorije EKO-LAB DOO, i članovi komisija Tatjana Bošković, Koviljka Asanović, Nikola Kleut, dr Spasenija Milanović, Marjan Ćirić i Milana Čorić.

 

 

Izvor: iss.rs

 

Oni će Vas oceniti

Oni će Vas posavetovati

Prijava na Nedeljni pregled

Facebook Kvalitet