Kvalitet

Novi CEN Tehnički komitet 456 za onlajn klađenje

2017.online kladjenjeEvropski komitet za standardizaciju CEN je inicirao novu standardizaciju u oblasti onlajn klađenja. Novouspostavljeni odbor-tehnički komitet CEN/TC 456 za "Izveštavanje o nadgledanju online klađenja", održaće svoj prvi sastanak 21. novembra u Parizu.

 

 

Sekretarijat će se nalaziti u prostorijama francuskog člana CEN-a, AFNOR-a.

Postavljanje ovog novog tehničkog komiteta inicirano je zahtevom za standardizaciju od strane Evropske komisije: "Zahtev za standardizaciju" Evropskog komiteta za standardizaciju "u vezi sa evropskim standardom za izveštavanje u cilju podrške nadgledanju usluga onlajn klađenja od strane regulatornih organa za igre na sreću zemalja članica".

 

Oblast rada TC/456

Regulatorni organi za igre na sreću država članica Evropske unije nadgledaju sprovođenje aktivnosti onlajn klađenja putem informacija koje prijavljuju fizička ili pravna lica ovlašćena da pruže usluge onlajn klađenja krajnjim korisnicima (operaterima) i / ili fizičkim ili pravnim licima koja pružaju softver koji se koristi u vezi sa onlajn kladioničarskim uslugama (dobavljači softvera). Prema tome, svrha zahteva za standardizaciju je da odredi zahteve za izveštavanje za usluge onlajn klađenja u cilju zaštite potrošača, transparentnosti poslovanja, pravičnosti igre, otkrivanja i sprečavanja prevare i fiksiranja utakmica vezanih za klađenje.

Evropski standard koji će se razviti će identifikovati zajedničke osnovne podatke za potrebe izveštavanja regulatornim vlastima u zemljama članicama, posebno se fokusirajući na informacije relevantne za uspostavljanje usaglašenosti. Cilj će biti poboljšanje efikasnosti izveštavanja i nadzora, kao i omogućavanje razmene podataka na internetu i upoređivanje tih podataka širom Evrope.

 

Kako se pridružiti CEN / TC 456?

Ako ste kockarski operater ili kladioničar ili regulator, igrački dobavljač ili udruženje potrošača i želite da učestvujete u ovom tehničkom komitetu kako biste podelili svoju stručnost i dali doprinos u razvoju budućih standarda, možete se obratiti svom nacionalnom članu CEN-a, u našem slučaju Institutu za standardizaciju Srbije koji je od 01/01/2017 punopravan član CEN/CENELEC-a.

 

 

Izvor: cencenelec.eu

 

Oni će Vas oceniti

Oni će Vas posavetovati

Prijava na Nedeljni pregled

Facebook Kvalitet