Kvalitet

Nestle povlači Cipiripi kremove Duo, Nougat i Choco-Vanilla

2017.11. nestle cipiripiKompanija Nestle saopštila je u sredu, 8. novembra 2017. godine, da će dobrovoljno povući postojeće serije i formate Cipiripi kremova Duo, Nougat i Choco-Vanilla svih rokova trajanja do kraja oktobra 2018. godine sa tržišta Srbije.

 

Ovaj postupak je, kako se navodi, mera predostrožnosti nakon prigovora potrošača povodom prisustva komadića gume u Cipiripi Duo kremu 400g, proizvedenom 4. jula 2017. godine, lot broja 71856839 i datuma isteka roka 07/2018.

- Nakon detaljne analize, utvrđeno je da je navedena guma u proizvod dospela iz proizvodne linije i smesta smo preduzeli sve neophodne mere da sprečimo da se ovakva situacija desi u budućnosti i o tome smo odmah obavestili Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - kaže se u saopštenju.

U kompaniji Nestle navode i da "iako je u ovom slučaju interna procena bezbednosti hrane pokazala da konzumiranje ovih proizvoda ne predstavlja rizik po zdravlje potrošača, iz razloga predostrožnosti odlučili smo da dobrovoljno povučemo sve navedene Cipiripi kremove sa srpskog tržišta".

Sve navedeno, dodaje se, se ne odnosi na ostale Cipiripi proizvode, ukuse i formate.

 

 

Izvor: ekapija.com

 

Oni će Vas oceniti

Konkurs za saradnike

Oni će Vas posavetovati

Prijava na Nedeljni pregled

Facebook Kvalitet