Kvalitet

DNV GL pokreće analitičku platformu Lumina

2017.12. lumina dnvglAnalizom 1.6 miliona pronalazaka sa audita sistema menadžmenta u više od 80.000 organizacija, Lumina identifikuje slabe tačke i područja za poboljšanje sistema menadžmenta i pruža uvid u pojedinačna poređenja po sektorima.

 

Današnje organizacije se suočavaju s kompleksnim poslovnim okruženjem. Sve su veća očekivanja zainteresovanih strana po pitanju održivosti poslovanja. Uz pomoć revidiranih standarda sistema menadžmena koji celovito sagledavaju poslovni kontekst i rizike, organizacije trebaju da se prilagode i posluju mudrije, uz širu sliku svih uticaja na svoje poslovanje. Bolje korišćenje tzv. velikih podataka, vlastitih podataka i uvida u odnosu na pojedine industrije, omogućeno je lakše donošenje odluka o potrebnim poboljšanjima.

U ispitivanju koje je sprovedeno od strane DNV GL-a, 52% od 1189 ispitanih prepoznalo je analizu velikih podataka kao značajnu priliku, pri čemu 70% velikih korporacija deli to mišljenje. Uprkos tome, 3 od 4 ispitanih izjavljuju da nisu u mogućnosti da koriste podatke kako bi povećali produktivnost.

Kako bismo pomogli organizacijama da dobiju više od svojih sistema menadžmenta, DNV GL je pokrenuo aplikaciju Lumina, set alata za benchmarking koji daje organizacijama jedinstven uvid i podršku pri identifikaciji područja za poboljšanje. Bilo da se radi o podacima vezanim za zaštitu životne sredine, kvalitet ili bezbednost, Lumina omogućava kompanijama da identifikuju slabe tačke i time odrede prioritete delovanja.

Luka Krišioti, CEO DNV GL – Business Assurance je izjavio: “Većina organizacija ima veliki potencijal za bolje korišćenje podataka s ciljem poboljšavanja, povećanja kompetitivnosti i inovativnosti. Sistem menadžmenta je izvrstan alat za upravljanje poslovnim procesima, pri čemu se stvara puno korisnih podataka o performansama organizacije – to su uvidi koji su često zanemareni ili se previde. Lumina omogućava delotvornije analize tih informacija i time olakšava donošenje daljnjih odluka.”

Kroz više od 1.6 miliona pronalazaka iz više od 80.000 organzacija, ova analitička platforma ne samo da pruža analizu performansi sistema menadžmenta, već i pojedinačna poređenja po sektorima u kompanijama. Kombinacija tih podataka pruža celovit prikaz područja sistema menadžmenta koja zahtevaju poboljšanja.

 

Lumina ukratko:

Pet najčešćih slabih tačaka sistema menadžmenta - dobijenih analizom 300,000 pronalazaka audita:

  1. Planiranje proizvodnje ili pružanja usluge
  2. Interni trening i kompetencije
  3. Osiguravanje odgovarajuće infrastrukture
  4. Interna verifikacija efikasnosti sistema menadžmenta
  5. Korektivne aktivnosti za uklanjanje uzroka neusklađenosti


Više o aplikaciji Lumina možete pročitati ovde.

 

Oni će Vas oceniti

Oni će Vas posavetovati

Prijava na Nedeljni pregled

Facebook Kvalitet