Kvalitet

Počelo glasanje za finalni nacrt ISO 45001

2017.12.fdis iso 45001Finalni nacrt potpuno novog ISO 45001, standarda za bezbednost i zdravlje na radu, je objavljen  za glasanje.

 

ISO 45001, Sistemi menadžmenta zdravljem i bezbednošću na radu - Zahtevi sa uputstvima za upotrebu, pomoći će organizacijama da obezbede sigurno i zdravo radno mesto za svoje radnike i druge ljude, da se spreče smrtni slučajevi, povrede na radu i loše zdravlje, a doprineće i stalnom poboljšavanju performansi sistema zaštite zdravlja na radu i bezbednosti (OH&S).

ISO 45001 je upravo dostigao fazu finalnog nacrta međunarodnog standarda (FDIS), što znači da zainteresovane strane mogu još jednom da pošalju povratne informacije o nacrtu pre objavljivanja standarda koje se očekuje u martu 2018. godine.

 

Podsetite se, objavljivanje ISO 45001 smo najavljivali u više najvrata ove godine (npr: ovde i ovde). S tim u vezi je u Institutu za standardizaciju Srbije 4.7.2017. godine održan okrugi sto pod nazivom: „Predstavljanje nacrta međunarodnog standarda ISO/DIS 45001 Sistemi menadžmenta zaštitom zdravlja i bezbednošću na radu - Zahtevi sa uputstvom za korišćenje“ (pogledati ovde), a detaljnije o novinama ovog standarda/razlikama u odnosu na OHSAS 18001 smo pisali u sekcijama Blog/Za auditore - pogledajte tekstove Šona Sojersa ili Pola Simsona.

 

Izvor: iso.org

 

Oni će Vas oceniti

Oni će Vas posavetovati

Prijava na Nedeljni pregled

Facebook Kvalitet