Kvalitet

Hrvatska: HZN e-Glasilo br. 12 - 2017

2018.1.hzne e glasiloHrvatski zavod za norme objavio je HZN e-Glasilo br. 12-2017 i novi oglasnik za normativne dokumente u kojima donosi nove informacije iz svijeta normizacije.

 

U ovome broju HZN e-glasila možete pročitati stalne priloge o članovima HZN-a te vijesti iz HZN-a u kojima se izdvajaju izvještaj o posjetu studenata Fakulteta kemijskoga inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu Hrvatskom zavodu za norme 1. prosinca 2017. godine.; izvještaj o prvom sastanku novoosnovane radne skupine europskoga tehničkog odbora CEN/TC 452, Assistance dogs: CEN/TC 452/WG1, “Terminology“, u Zagrebu u prostorijama HZN-a održan je 7 i 8. prosinca 2017. godine; o suradnji HZN-a i Fiditasa d.o.o., izvozno orijentirane zagrebačke tvrtke usko specijalizirana za protueksplozijsku zaštitu u industriji, koja sporazumno s Hrvatskim zavodom za norme upravlja radom međunarodnog tajništva IEC TC31/SC31J i koju su domaćini međunarodne IECEx konferencije koja će se održavati u hotelu Le Méridien Lav u Splitu 23. travnja.2018. godine.

U rubrici Novosti iz međunarodnih i europskih normizacijskih organizacija, u ovome broju možete iz IEC-a pročitati informacije o inicijativama za pametne gradove, stavljanju čovjeka u središte te o Glasilu SMB-a.

Iz ISO-a je informacija o upravo objavljenom novom izdanju norme ISO/IEC 17025.

U novostima iz CEN-a i CENELEC-a tu su vijesti o odavanju priznanja stručnjacima za iznimne doprinose normizaciji te o novom sustavu CENELEC BOSS.
Iz ETSI-ja možete pročitati o održanoj ETSI-ITU radionici Prema uspostavi ekoloških zahtjeva za 5G.

HZN e-glasilo izlazi jedanput mjesečno, a objavljuje se u elektroničkom obliku i dostupno je besplatno na službenim internetskim stranicama HZN-a.

HZN e-Glasilo br. 12-2017 možete preuzeti ovdje, a novi oglasnik za normativne dokumente ovdje.

 

 

Izvor: hzn.hr

 

Oni će Vas oceniti

Oni će Vas posavetovati

Prijava na Nedeljni pregled

Facebook Kvalitet