Kvalitet

Hrvatska: HZN e-Glasilo br. 1 - 2018

2018.02.hzn glasilobr 1Hrvatski zavod za norme objavio je HZN e-Glasilo br. 1-2018 i novi oglasnik za normativne dokumente u kojima donosi nove informacije iz svijeta normizacije.

 

U ovome broju HZN e-glasila možete pročitati stalne priloge o članovima HZN-a te vijesti iz HZN-a u kojima se izdvaja imenovanje gospodina Marija Kelave iz tvrtke Fiditas d.o.o. koja sporazumno s HZN-om vodi međunarodno IEC tajništvo prvim IECEx ocjeniteljem u Republici Hrvatskoj, a ujedno i prvim ocjeniteljem u jugoistočnoj Europi.

U rubrici Novosti iz međunarodnih i europskih normizacijskih organizacija, u ovome broju možete iz IEC-a pročitati o tome kako se međunarodnom normom nastoji obuzdati krađa osobnih podataka, a iz ISO-a o mjerilima za odgovorno upravljanje u izdanju ISOfocus-a studeni/prosinac 2017. godine te o tome kako proces ocjenjivanja sukladnosti tvrtkama donosi brojne pogodnosti.

U novostima iz CEN-a i CENELEC-a tu je kratki prilog o tome kako norme pomažu malim i srednjim poduzećima (MSP) da povećaju produktivnost i izađu na šira tržišta.
Iz ETSI-ja možete pročitati o simpoziju o postizanju interoperabilnosti kojeg je ETSI 6. prosinca 2017. u suradnji s indijskim partnerima organizirao u Bengaluru.

HZN e-glasilo izlazi jedanput mjesečno, a objavljuje se u elektroničkom obliku i dostupno je besplatno na službenim internetskim stranicama HZN-a.

HZN e-Glasilo br. 1-2018 možete preuzeti ovdje, a novi oglasnik za normativne dokumente ovdje.

 

 

Izvor: hzn.hr

 

Oni će Vas oceniti

Oni će Vas posavetovati

Prijava na Nedeljni pregled

Facebook Kvalitet