Kvalitet

Objavljen ISO 8000-115 - standard za razmenu podataka o identifikatorima kvaliteta

2018.04. iso 8000 115 quip lab kodiifikatoriMeđunarodna organizacija za standarde (ISO) je odobrila i objavila ISO 8000-115 za QuipLab-ove prefikse za kodifikaciju za lance snabevanja ("QUIP").

 

Jedan od najvažnijih delova ISO 8000 je QUIP. ISO 8000-115 pomaže kompanijama da organizuju i upravljaju veoma važnim podacima o kupcima, proizvodima i transakcijama. Usvajanje međunarodnih standarda se povećava kako svetska ekonomija nastavlja da se integriše na globalno tržište, a samim tim, i složenost transakcija se povećava.

"QUIPs-i su odlično rešenje za problem koji je godinama ugrožavao industriju: kako identifikovati brojeve delova na standardan način, zasnovan na međunarodnom standardu koji se može koristiti u celom preduzeću i među trgovinskim partnerima. To je ključno mesto u neverovatnoj potrazi za poboljšanjem procesa nabavke i racionalizacije inventara.", rekao je Stiven Arnet, član Upravnog odbora ECCMA, bivši šef američke nacionalne kancelarije za kodifikaciju.

ISO 8000-115 (QUIP) je razvijen kako bi se bavili specifičnim izazovima sa kojima se suočava većina kompanija. Cilj je smanjiti troškove i otvoriti pristup novim kupcima i tržištima za preduzeća svih veličina i u svim sektorima.

Predsednik kompanije Noetic Partners i QuipLab menadžer, Džastin Magruder, rekao je: "Ovi standardi definišu zahteve koji omogućavaju distributerima i proizvođačima da govore "isti jezik" kao i njihovi kupci, a ne da opterećuju kompanije sa većim brojem propisa; standard kreira specifične okvire koji rešavaju i stvarne probleme, odgovaraju na svakodnevne izazove u elektronskoj trgovini, a koristi su merljive ".

Novo objavljeni standard ISO 8000-115 (QUIP) će rešiti neuspehe lanca snabdevanja pružanjem jedinstvenih identifikatora proizvoda koji povezuju jednostavne tehničke specifikacije proizvoda u standardizovanom ISO 22745 formatu ( https://vvv.iso.org ).

Kako su podaci postali digitalni, kompanije su se borile za smanjenje troškova zbog neuspelih porudžbina. Ove neuspele porudžbine su uzrokovane lošim podacima kao što su netačni brojevi proizvoda i nepotpune informacije o dobavljaču. Visoki troškovi nabavke su posledica ne samo neuspelih porudžbina već i potrebe za ručnim čišćenjem podataka, katalogizacijom, kodifikacijom i obogaćivanjem podataka.

Poslovni izazov i prilika je da pojednostavimo proces porudžbine i eliminišemo te greške i troškove, koje ISO 8000-115 adresira.

Više informacija o ISO 8000-115 možete naći ovde.

 

 

Izvor: prnewswire.com

 

Oni će Vas oceniti

Oni će Vas posavetovati

Prijava na Nedeljni pregled

Facebook Kvalitet