Kvalitet

U PKS počela obuka energetskih menadžera

2019.03. besplatna obuka energetskih menadžera pksU Privrednoj komori Srbije prošle nedelje je počela besplatna obuka energetskih menadžera koju pohađaju predstavnici 17 domaćih, srednjih i velikih kompanija u okviru projekta EUREMnekst (EUREMnext).

 

Cilj obuke je podizanje nivoa znanja i veština zaposlenih u oblasti energetske efikasnosti radi optimizacije i unapređenja poslovanja.

Miroslav Lutovac, direktor Sektora industrije PKS, izjavio je da obuka polaznicima donosi evropski priznatu energetsku licencu. Kako je objasnio, edukacija podrazumeva kombinaciju teorije i prakse sa ciljem definisanja načina i mogućnosti optimizacije energetskih procesa u kompanijama. Svi polaznici koji sa uspehom završe obuku dobijaju pristup međunarodnoj platformi EUREM i mogu učestvovati na međunarodnim konferencijama u okviru projekta EUREM, razmenjivati iskustva i povezivati se sa stručnjacima iz cele mreže, istakao je Lutovac.
 
Tanja Lindel, pomoćnica direktora Sektora industrije PKS, objasnila je da je obuka osmišljena u 6 modula kroz 16 tema iz oblasti energetske efikasnosti. Obuke će biti organizovane od marta do juna, a predavači su profesori sa fakulteta i eksperti iz prakse. Ona je napomenula da je EUREMnekst jedan od 27 projekata PKS koji se finansiraju iz programa Evropske unije, a da će ovaj projekat omogućiti učesnicima da se uključe u međunarodnu mrežu energetskih menadžera.
 
Predavač Filip Kanački napomenuo je da će obuka obuhvatiti različite aspekte upravljanja energijom, sagledavanja energetskih potreba i procene gubitaka. Obuhvatiće fosilne i obnovljive izvori energije, način prikupljanja podataka i korisnu metodologiju usmerenu na bolje poslovanje i veću efikasnost preduzeća.
 
Nakon predavanja, predviđeno je polaganje ispita i priprema praktičnog rada koji identifikuje problem u preduzeću, uz predlog rešenja sa krajnjim ciljem njegove praktične primene.

 

 

Izvor: pks.rs

 

Oni će Vas oceniti

****64. EOQ Kongres*** Svetski kongres kvaliteta *18-19.6.2020, Beograd*

Oni će Vas posavetovati

Prijava na Nedeljni pregled

Facebook Kvalitet