Kvalitet

BICAR 3.0. - najmanje mikro-mobilno vozilo sertifikovano Cradle to Cradle ™ standardom

2019.03. bicar slobodno se kreciteZlatni koncept mobilnosti u središtu pažnje - novi BICAR dizajn po prvi put predstavljen međunarodnoj javnosti na Međunarodnom automobilskom sajmu u Ženevi.

 

BICAR AG predstavlja svoje BICAR mikro-mobilno rešenje na Međunarodnom automobilskom sajmu u Ženevi. Originalni koncept ciriškog univerziteta za primenjene nauke (ZHAW) za vozilo sada ispunjava tehničke zahteve za pristup putevima sa novim izdanjem kategoriziranim kao L2e (lako vozilo) i na putu je da se uvede na tržište do 2020. godine. Počevši već od leta 2019, biće proizvedena ekskluzivna serija od manje od 50 automobila. Svako ko je zainteresovan, uključujući i poslovne korisnike, kao i privatna lica, može obezbediti BICAR za sebe i to već sada.

BICAR je najmanje mikro-mobilno rešenje na svetu za jednu osobu. Zaštićen je od vremenskih nepogoda i stoga se može koristiti tokom cele godine. Sa integrisanim solarnim ćelijama na krovu i poklopcu motora, to je, pre svega, prvo električno vozilo koje ne treba punjač. Zahvaljujući sigurnosnom pojasu u tri tačke, ne treba vam kaciga za vožnju. Konstrukcija sa tri točka, kao i inovativna tehnologija nagibanja garantuju bezbednu vožnju u svim vremenskim uslovima i na svakoj krivini. "Naš koncept nove mobilnosti seže daleko izvan strogo tehničkih inovacija. Održivi proizvodni i poslovni modeli oblikuju naš korporativni koncept", izjavio je Adrian Buri, osnivač i izvršni direktor Share your BICAR AG.

Kompanija, pored jedinstvenog i zaštićenog vozila, nudi i aplikaciju za pametne telefone i stanicu za zamenu baterija. BICAR je prvo vozilo razvijeno u skladu sa sertifikovanim proizvodnim standardom Cradle to Cradle ™. Da bi ispunili kriterijume za sertifikaciju, Share Your BICAR AG je sarađivao sa stručnjacima iz EPEA Switzerland GmbH, ocenjivačima za Cradle to Cradle Certified ™.

U bliskoj saradnji sa istraživačima na Tehničkoj školi u ZHAW-u, novi BICAR je stvoren u vrlo kratkom vremenu. Istraživački tim, koji je predstavio verziju BICAR-a za projektovanje u 2015. godini - u to vreme, „Lighthouse project“ za mobilnost 2030 - podržao je razvoj novog BICAR-a koji se sada može prilagoditi zahtevima za Pristup evropskim putevima.

Odmah nakon predstavljanja novog BICAR-a na Međunarodnom automobilskom sajmu u Ženevi, planiranje proizvodnje prvih vozila će se ubrzati. Kako bi odgovorili na brojne upite koji su već stigli iz celog sveta, tim oko BICAR-a je sam sebi postavio kratak raspored. Počevši od jeseni 2019. godine, mali vozni park od 5 do 10 vozila će biti pušten u rad za podelu vožnje u Vinterthuru, a zatim u Badenu i Bazelu. Potrebni sporazumi o saradnji sa odgovornim licima već su uspostavljeni. Zatim će se primeniti odobrenje serije i započet će saradnja sa proizvodnim partnerom kako bi se pristupilo tržištu, počevši od 2020. godine.

 

 

Izvor: Shareyourbicar.com

 

Oni će Vas oceniti

****64. EOQ Kongres*** Svetski kongres kvaliteta *18-19.6.2020, Beograd*

Oni će Vas posavetovati

Prijava na Nedeljni pregled

Facebook Kvalitet