Kvalitet

Deklaracija CEN-a i CENELEC-a „Standardima gradimo poverenje”

2019.04. deklaracija o standardima cenelecU susret predstojećim evropskim izborima, koji se održavaju od 23. do 26. maja, evropska tela za standardizaciju CEN i CENELEC objavili su juče Deklaraciju „Standardima gradimo poverenje”.

 

Cilj te deklaracije je da se istakne doprinos koji standardi pružaju u ostvarivanju prioriteta evropske politike.

Evropski standardi koje donose CEN i CENELEC pomažu Evropskoj uniji i zemljama kandidatima za članstvo u Uniji da odgovore na trenutne i buduće tehnološke i društvene izazove. Sa više od 24.000 evropskih standarda, ova tela imaju ključnu ulogu u podršci harmonizaciji unutrašnjeg tržišta Evrope. Jedan evropski standard koji je u 34 države članice usvojen kao identičan olakšava učešće na jedinstvenom tržištu i umanjuje birokratizaciju. Ovakav pristup omogućava da standardi pruže podršku prioritetima Evrope poboljšanjem poslovnih rezultata, smanjenjem troškova i stvaranjem poverenja potrošača.

CEN i CENELEC su identifikovali pet strateških prioriteta za koje standardi mogu obezbediti efikasnu podršku pri kreiranju evropske politike u narednim godinama: harmonizovano jedinstveno tržište, konkurentna evropska industrija spremna da bude predvodnik u međunarodnoj trgovini, poverenje u nove tehnologije, povećanje inovacija za Evropu, ciljevi održivog razvoja Agende 2030 UN.

Za više informacija o Deklaraciji CEN-a i CENELEC-a, posetite veb-stranicu www.standardsbuildtrust.eu.

 

 

Izvor: iss.rs

 

Oni će Vas oceniti

****64. EOQ Kongres*** Svetski kongres kvaliteta *18-19.6.2020, Beograd*

Oni će Vas posavetovati

Prijava na Nedeljni pregled

Facebook Kvalitet