Kvalitet

Tehničke smernice za zahteve za nalepnice upozorenja na plastičnim kesama u SAD-u

2019.05. tehnicke smernice za nalepnice na kesamaU SAD-u ne postoje federalni zakoni koji zahtevaju upozoravajuće nalepnice na plastičnim kesama. Međutim, kako bi se sprečili slučajevi gušenja dece, neke savezne države i nekoliko opština donele su svoje vlastite zakone u vezi sa oznakama upozorenja na plastičnim kesama.

 

Primenjivost:

Ovi propisi se primenjuju na plastične kese namenjene za upotrebu u domaćinstvu ili za pakovanje predmeta namenjenih za kućnu upotrebu, ili koji su dizajnirani ili ukrašeni tako da mogu poslužiti i kao igračka, koja zadovoljava određene dimenzijske zahteve.

Upozorenje se mora jasno odštampati kako bi se sprečilo da se mastilo zamrlja, ili na gumiranoj nalepnici koja je čvrsto pričvršćena na plastičnu kesu, i štampa se na istaknutom mestu sa čitljivim, podebljanim slovima koja se moraju razlikovati po tipografiji, izgledu ili boji od sadržaja vreće i od drugih štampanih materijala na kesi, ako ih ima.

Napomena: Umesto na svaku pojedinačnu kesu, biće dozvoljeno štampanje upozorenja na spoljnom omotu pakovanja kesa koje su namenjene samo za kućnu upotrebu, kao što su kese za zamrzivač i kese za odlaganje smeća.

 

 

Izvor: tuvsud.com

 

Oni će Vas oceniti

****64. EOQ Kongres*** Svetski kongres kvaliteta *18-19.6.2020, Beograd*

Oni će Vas posavetovati

Prijava na Nedeljni pregled

Facebook Kvalitet