logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Drugi krug takmičenja za Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje „Đorđe Vajfert“

 

Članovi stručnog žirija su svoje odluke bazirali na evaluacijama prijavljenih predmeta koje je izvršio Tim PKS, kao i na osnovu sopstvene procene projekata i utiska o kandidatima. Ukupno 29 kompanija u tri kategorije biće predmet posete verifikacionog Tima PKS.

U sastavu žirija devetog ciklusa dodele Nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje su: Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije; Rade Basta, ministar u Ministarstvu privrede; Nikola Selaković, ministar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja; Vanja Popović, zamenik glavnog i odgovornog urednika Bloomberg Adria; prof. dr Mladen Đurić, vanredni profesor na Fakultetu organizacionih nauka, Milica Mišković, programski menadžer, Smart kolektiv i Mihailo Vesović, direktor Sektora za strateške analize i usluge PKS.

U toku meseca marta članovi Tima Privredne komore Srbije za društveno odgovorno poslovanje će obaviti verifikacione posete kompanijama i na osnovu nalaza „sa terena“ pripremiti detaljne izveštaje o svakoj pojedinačnoj poseti. Ovi izveštaji biće razmatrani na drugom sastanku žirija koji je planiran u nedelji od 17. aprila, nakon čega će biti poznato ukupno 15 finalista Nagrade – po 5 u svakoj kategoriji.

Nacionalnu Nagradu za društveno odgovorno poslovanje Privredna komora Srbije dodeljuje, tradicionalno, od 2007. godine. U devetom ciklusu na konkurs je ukupno pristigla 35 prijava i to: 18 u kategoriji velikih, 7 u kategoriji srednjih i 10 u kategoriji mikro/malih privrednih društava. Svečanost proglašenja i dodela Nagrade će biti organizovana u prvoj polovini maja t.g.

 

 

Izvor: pks.rs