Kvalitet

Hrvatska: Podrška poduzećima u zadovoljavanju zahtjeva norma, ocjeni sukladnosti i certifikaciji

podimpU sklopu „Poduzetničkog impulsa 2015.", najavljen je natječaj "Podrška poduzećima u zadovoljavanju zahtjeva norma, ocjeni sukladnosti i certifikaciji u svrhu poboljšanog pristupa tržištima i povećanja konkurentnosti".

 

Natječaji su namijenjeni mikro, malim i srednjim poduzetnicima s ciljem povećane uporabe priznatih normi i znakova kvalitete koji zajedno s pouzdanim tehnološkim rješenjem pridonose povjerenju kupaca, uvođenjem kojih je olakšan pristup inozemnim tržištima i povećan izvoz i konkurentnost.

Očekivana stopa sufinanciranja iznosi do 85% ukupno prihvatljivih troškova projekta.

Prihvatljive aktivnosti u sklopu ovog natječaja su:
Aktivnost 1 – ulaganja u pripremu, uvođenje i certificiranje sustava upravljanja
Aktivnost 2 – stjecanje prava uporabe znaka Hrvatska kvaliteta, Izvorno hrvatsko, Hrvatski otočni proizvodi, Tradicijski i umjetnički obrt i sličnih priznatih znakova kvalitete
Aktivnost 3 – certifikacije proizvoda, procesa i usluga odnosno potvrđivanja sukladnosti proizvoda, procesa i usluga s određenom normom ili specifikacijom (u skladu sa smjernicama EU i drugih zemalja i odgovarajućim normama na koje se pozivaju smjernice)
Aktivnost 4 – Akreditacija tijela za ocjenjivanje sukladnosti i to:
a) akreditacija laboratorija za određene metode ispitivanja
b) Akreditacija inspekcijskih, certifikacijskih i verifikacijskih tijela (tijela koja provode tehničku inspekciju, certifikaciju proizvoda, procesa i usluga sustava upravljanja i osoba, te verifikacijske aktivnosti sukladno propisima koje proizvođači moraju zadovoljiti.

Ukupan iznos raspoloživih bespovratnih sredstava je 20.000.000 eura. Najviši iznos koji se može dodijeliti je do 1.500.000 kuna.

Više podataka možete saznati na internetskoj stranici www.eu-projekti.info 

 

Izvor: svijet-kvalitete.com

 

 

Oni će Vas oceniti

Oni će Vas posavetovati

Prijava na Nedeljni pregled

Facebook Kvalitet