logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Bureau Veritas: Lean Six Sigma obuka


Lean će nam pomoći da smanjimo nepotrebne aktivnosti (rasipanja) i da pojednostavimo aktivnosti koje dodaju vrednost našem procesu, smanjujući na taj način vreme trajanja procesa i potrošnju resursa.
Six Sigma će nam pomoći da poboljšamo kvalitet naših Proizvoda ili Usluga korišćenjem posebnog skupa alata i metoda za otkriva-nje, dokazivanje i otklanjanje uzroka promenjivog kvaliteta.
Ove dve metode zajedno snažno pokreću kontinualna poboljšanja i grade filozofiju za uspešan sistem upravljanja, koji će razvijati rast našeg poslovanja u  udućnosti.

Koje su prednosti Lean Six Sigma?
• Poboljšan kvalitet
• Smanjeni troškovi
• Smanjenje defekata (grešaka)
• Poboljšano vreme trajanja procesa (aktivnosti)
• Povećano zadovoljstvo kupaca i zaposlenih
• Povećana konkurentska prednost

Šta je cilj Lean Six Sigma treninga?
• Omogućiti kandidatima da uspešno postignu poboljšanja uz vidljive benefite, koristeći Lean Six Sigma alata i metoda u stvarnom projektu.
• Svaki polaznik treba da izabere svoj projekat unapređenja na početku obuke i da primenjuje učenje o alatima i metodama u radu na projektu, između sesija obuke.

Kome je namenjen Lean Six Sigma trening?
Svim rukovodiocima i zaposlenim iz proizvodnog i neproizvodnog okruzenja koji bi trebali biti uključeni u poboljšanja radnih procesa.

Zašto izabrati Bureau Veritas za Lean Six Sigma trening?
• Modularni trening sa sledećim alternativama:


LEAN SIX SIGMA

OBUKA

1. “Day-0”- Uvod u Lean Six Sigma (0,5 dana)
2. Lean Six Sigma Yellow Belt bez ispita i izrade projekta (ukupno 3,5 dana)
3. Lean Six Sigma Green Belt obuka bez ispita i izrade projekta uz Sertifikat o pohađanju Lean Six Sigma obuke (ukupno 6,5 dana)
4. Lean Six Sigma Green Belt obuka sa dva dodatna dana obuke i potrebnim brojem sati individualne pomoći za rad na projektu, odbranom projkta, elektronskim ispitom i sertifikatom “Certified Lean Six Sigma Green Belt” “(ukupno 9,5 dana)


• Učesnicima su na raspolaganju opcione dodatne konsultacije koja će im omogućiti da završe svoj projekat uz pomoć trenera
• Svaki učesnik će dobiti kompletan materijal za obuku, u elektronskoj formi u PDF formatu.
• Svaki učesnik će dobiti besplatan pristup “Web based- Project Wizard“ (elektronski obrazac za rad na projektu Six Sigma).

Koji su uslovi za učesnike?
• Dobro poznavanje engleskog jezika
• Lap-top sa instaliranim softverom „Minitab 19“ ili novijom verzijom (jednomesečna besplatna verzija dostupna je za preuzimanje sa web lokacije: „Minitab.com“). Napomena: Minitab softver nije potreban za deo koji se odnosi na YB obuke.
• Odabrati projekat za poboljšanje nečega što je bitno i što je merljivo, i na kojem će se raditi tokom obuke. Ovaj izbor treba učiniti u periodu između „Dan-0“ i „Sesije-1“.

Datumi održavanja kursa:
Datum Dan-0 dana je fiksan, a drugi datumi se mogu izmeniti u skladu sa potrebama i dogovorom učesnika.


1. 24- Sep: Dan- 0 od 10,00-14,00
2. 5- 7 Oct: Sesija-1: (Yellow Belt) od 9,30-16,00
3. 26- 28 Oct: Sesija-2: (Green Belt-prvi deo) od 9,30-16,00
4. 17- 18 Nov: Sesija-3: (Green Belt-drugi deo) od 9,30-16,00
5. 30. Nov: Elektronski Green Belt-ispit (daljinski) od 10,00 – 12,00
6. 14. Jan Green Belt Prezentacije projekata & Sertifikacija od 9,30 - 13,30

Cena kursa:
1. “Day 0” Uvod u Lean Six Sigma - besplatan trening (za učesnike koji nastave obuke) i 70 EUR sa sertifikatom za učesnike koji ne nastavljaju dalju obuku
2. Yellow Belt u trajanju od 3,5 dana – 510 EUR
3. Green Belt (bez ispita i projekta) u trajanju od 6,5 dana - 950 EUR
4. Green Belt (sa ispitom i radom na projektu) u trajanju od 9,5 dana – 1.400 EUR
5. Black Belt (sa ispitom i radom na projektu) u trajanju od 15,5 dana – 2.250 EUR


Mesto: Baja Pivljanina 39/2, Beograd


Predavač: Miloš Bjelica, Lean Six Sigma Master Black Belt, sa 20 godina iskustva u konsultacijama, obukama i implementaciji Lean Six Sigma poboljšanja u različitim multinacionalnim i domaćim kompanijama.


Prijave na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. / Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.