logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Set obuka najavljenih za septembar i oktobar mesec - ISS

 

1. Besplatni vebinar „U susret drugoj generaciji Evrokoda 2“

Datum: 15. septembar 2021. godine

Trajanje: jednodnevna obuka

Prvom generacijom evrokodova, koja obuhvata 59 tehničkih specifikacija za projektovanje i proračun građevinskih konstrukcija, ostvaren je cilj uspostavljanja harmonizacije u projektovanju građevinskih konstrukcija. Na ove standarde poziva se Pravilnik za građevinske konstrukcije ("Sl. glasnik RS", br. 89/2019, 52/2020 i 122/2020.), čime oni pružaju podršku primeni propisa za projektovanje, izvođenje i održavanje građevinskih konstrukcija.

U cilju pojednostavljenja postojećih i razvoja novih delova koji prate razvoj građevinske industrije, povećanja harmonizacije, uključivanja aspekata procene, ponovne upotrebe i obnove postojećih konstrukcija i unapređenja zahteva za robustnost., identifikovana je potreba za novim verzijama evrokodova. Nove verzije standarda Evrokod 2, kao i standarda EN 1990, EN 1991-1-2, EN 1991-2 i EN 1996-3 već su u fazi javne rasprave. Ove verzije standarda počinju oznakom naSRPS EN 199X i dostupne su za čitanje registrovanim korisnicima na veb-sajtu.

Cilj ovog vebinara je predstavljanje predstojećih značajnih izmena u standardima za projektovanje betonskih konstrukcija i podsticanje stručne javnosti da se uključi u javnu raspravu davanjem komentara na tekstove nacrta.

Vebinar je namenjen široj publici iz oblasti građevinarstva: projektantima, izvođačima, zakonodavcu, proizvođačima, investitorima, profesorima i predavačima, organizacijama koje se bave razvojem softvera, kao i zainteresovanima koji primenjuju standarde za ispitivanje i izvođenje konstrukcija i proizvoda.

Predavači: Dr Nikola Tošić, Universitat Politècnica de Catalunya, član komisije za standarde U250-2 Dr Nenad Pecić, vanredni profesor, Univerzitet u Beogradu Građevinski fakultet, član komisije za standarde U250-2 Dr Zoran Brujić, vanredni profesor, Fakultet tehničkih nauka Univerzitet u Novom Sadu, član komisije za standarde U250-2 Dr Danijel Kukaras, vanredni profesor, Građevinski fakultet Subotica Univerzitet u Novom Sadu, član komisije za standarde U250-2 Jelena Skoković, ISS, sekretar komisije za standarde U250-2.

Prijavite se preko linka: https://forms.gle/6NCevyNA7XUWMkLu6

Nakon prijave, dostavićemo vam detaljan program vebinara.

Za sve dodatne informacije možete se javiti na tel: 011/3409-340, 011/3409-390, ili imejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

 

2. Interne provere sistema menadžmenta u skladu sa zahtevima standarda SRPS ISO/IEC 17025:2017

Datum: 16. i 17. septembar 2021.

Trajanje: dvodnevna obuka

Interena provera je jedan od zahteva koji mora da ispuni svaka akreditovana laboratorija za ispitivanje/etaloniranje. Kombinacijom sa preispitivanjem od strane rukovodstva, interna provera dovodi do prilika za poboljšanja sistema menadžmenta i operativnih aktivnosti laboratorije (uzorkovanje i ispitivanje/etaloniranje). Preporuka je da lica koja upravljaju proverom, timovi za proveru i proveravači, ovu aktivnost realizuju u skladu sa Uputstvom za proveravanje sistema menadžmenta (ISO 19011).

Ovaj vebinar je koncipiran kao kombinacija teorijskih instrukcija predavača, njihovih praktičnih preporuka za primenu pojedinačnih zahteva standarda za akreditovanje laboratorija i uputstva za interne provere, kao i samostalnih i grupnih vežbi učesnika. Pored toga, vebinar će biti prilika za diskusiju o problemima u tumačenju pojedinih zahteva standarda sa kojima se učesnici susreću u praksi.

Teme koje će biti obrađene na vebinaru obuhvataju:

– struktura i zahtevi standarda SRPS ISO/IEC 17025:2017,

– uputstvo za proveravanje sistema menadžmenta SRPS EN ISO 19011:2018

Pored zahteva za sprovođenje interne provere, vebinar će obuhvatiti primere i praktične vežbe za organizovanje i sprovođenje interne provere.

Kome je vebinar namenjen?

Vebinar je namenjen rukovodiocima kvaliteta, tehničkim rukovodiocima i osoblju laboratorija za etaloniranje/ispitivanje, koji su uključeni u aktivnosti sistema menadžmenta i/ili tehničke aktivnosti u akreditovanim laboratorijama, kao i u realizaciju procesa interne provere.

Predavači:

Draga Kolar, član Komisije KS CASCO u ISS-u, proveravač sistema menadžmenta organizacija i laboratorija, menadžer za obuke iz oblasti sertifikacije sistema menadžmenta i akreditacije laboratorija.

Tamara Đekić, član Komisije KS CASCO u ISS-u i zaposlena na poslovima kvaliteta u Grupi za sertifikaciju u Direkciji za mere i dragocene metale.

Posebna pogodnost u vezi sa ovim vebinarom jeste to što materijal za obuku uključuje i uslugu onlajn čitanja standarda SRPS ISO/IEC 17025:2017 i SRPS EN ISO 19011:2018 (u trajanju od 5 dana), što znatno olakšava praćenje obuke.

Naknada za učešće na vebinaru iznosi 18.000,00 din. i uključuje prezentacije predavača, uslugu onlajn čitanja standarda i potvrdu o pohađanju vebinara u elektronskom obliku.

Vebinar se održava preko Zoom aplikacije. Link za uključivanje dobićete dan uoči održavanja, zajedno sa uputstvom za pristup onlajn čitanju standarda.

Predviđeno trajanje vebinara je od 9 h do 16:30 h.

Prijavite se preko linka: https://forms.gle/vcbRaZdTWb5wfaPj9

Nakon prijave, dostavićemo vam detaljan program vebinara i predračun.

Za sve dodatne informacije možete se javiti na tel: 011/3409-340, 011/3409-390, ili imejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

 

3. Interna provera sistema menadžmenta bezbednošću informacija (ISMS) u skladu sa zahtevima standarda SRPS ISO/IEC 27001:2014 (praktična obuka)

Datum: 22. i 23. septembar 2021.

Trajanje: dvodnevna obuka

Standard za upravljanje bezbednošću informacija daje zahteve za uspostavljanje, primenu, održavanje i kontinuirano poboljšavanje sistema upravljanja informacionom bezbednošću u kontekstu organizacije. Interne provere predstavljaju alat kojim se potvrđuje primena standarda SRPS ISO/IEC 27001:2014, kao i efektivnost sistema. Ovaj dvodnevni vebinar omogućiće vam bolje razumevanje koncepta upravljanja bezbednošću informacija, kao i savladavanje pravila za realizaciju internih provera prema zahtevima SRPS ISO 19011:2018. Pored toga, naučićete kako da planirate, izvršite proveru vašeg ISMS-a i njegove usaglašenosti sa zahtevima SRPS ISO/IEC 27001:2014, kao i da podnesete izveštaj o tome.

Obuka sadrži praktične vežbe čiji je cilj osposobljavanje polaznika za sprovođenje internih provera. Polaznici ovog kursa će kroz praktične primere i predavanja biti upoznati sa: – principima i tehnikama provere prema zahtevima standarda SRPS ISO ISO 19011:2018; – zahtevima standarda SRPS ISO/IEC 27001:2014; – korišćenjem veština provere; – osnovnim konceptima provere, kao što su planiranje, izrada programa provere, načini sprovođenja i izveštavanje o nalazima provere.

Kome je kurs namenjen?

Vebinar je namenjen svim menadžerima ISMS-a, zatim zaposlenima u bilo kojoj organizaciji, bez obzira na njenu delatnost, veličinu i vrstu, i svima koji su uključeni u proces provere ISMS-a.

Obuka će se realizovati u prostorijama Instituta za standardizaciju Srbije, tako da se istovremeno može pratiti onlajn putem vebinara ili uživo. Polaznici koji su zainteresovani za praćenje obuke uživo, takođe se mogu prijaviti i prisustvovati obuci uz propisane mere opreza s obzirom na važeće epidemiološke uslove.

Predavači:

Vladimir Simić, ekspert sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti sistema menadžmenta, član Komisije CASCO u ISS-u, konsultant, IRCA sertifikovani trener, višegodišnji menadžer za obuke, menadžer sistema kvaliteta, menadžer zaštitom životne sredine, proveravač za QMS, EMS, OHSAS i ISMS.

Violeta Nešković-Popović, rukovodilac Sektora za međunarodnu saradnju, informisanje i izdavačku delatnost, Institut za standardizaciju Srbije (ISS), višegodišnji menadžer za bezbednost informacija u ISS, proveravač za QMS i ISMS.

Posebna pogodnost vezana za ovaj vebinar jeste to što materijal za obuku uključuje i uslugu onlajn čitanja serije standarda: SRPS ISO 19011:2018, SRPS ISO/IEC 27001:2014, SRPS ISO/IEC 27002:2015, SRPS ISO/IEC 27003:2017 i SRPS ISO/IEC 27004:2017 (u trajanju od 5 dana), što znatno olakšava praćenje obuke.

Naknada za učešće na vebinaru iznosi 18.000,00 din. i uključuje prezentacije predavača, uslugu onlajn čitanja standarda i potvrdu o pohađanju vebinara u elektronskom obliku.

Vebinar se održava preko Zoom aplikacije. Link za uključivanje dobićete dan uoči održavanja, zajedno sa uputstvom za pristup onlajn čitanju standarda.

Predviđeno trajanje vebinara je od 10 h do 15:00 h.

Prijavite se preko linka: https://forms.gle/xMp36p3N43Vs9vei7

Nakon prijave, dostavićemo vam detaljan program vebinara i predračun.

Za sve dodatne informacije možete se javiti na tel: 011/3409-340, 011/3409-390, ili imejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

 

4. Vebinar: Menadžment projektima – dobra praksa u primeni standarda SRPS ISO 21500:2021 i SRPS ISO 21502:2021

Datum: 28.septembar 2021.

Trajanje: jednodnevna obuka

Upravljanje projektima postaje trend u svim ozbiljnijim organizacijama. Sve je više i više projekta koji se iniciraju na dnevnoj bazi i sve je više stvari koje se vode kao projekti. S druge strane, svetska statistika projektnog menadžmenta je poražavajuća. Čak 2/3 projekata se neuspešno završi, ne samo u Srbiji, nego u celom svetu. Dve trećine projekata je probilo rok ili budžet, ili nisu ostvareni ciljevi projekta.

Zato je ovaj vebinar prava prilika da se upoznate sa rešenjem koje nude međunarodni ISO standardi i najbolja svetska praksa. Saznajte kako će vam ovi standardi pomoći da standardizujete sve projekte u vašoj firmi i da povećate uspešnost projekata. Obradićemo prednosti uvođenja sledećih standarda:

• SRPS ISO 21500:2021 (Menadžment projektima, programima i portfolijima — Kontekst i koncepti), i • SRPS ISO 21502:2021 (Menadžment projektima, programima i portfolijima — Uputstvo za menadžment projektima)

Institut za standardizaciju Srbije organizuje ovaj vebinar u saradnji sa Agencijom za konsalting i upravljanje projektima (www.project-management-srbija.com). Predavači na vebinaru su Aleksandar Obradović, višegodišnji predavač i konsultant sa velikim iskustvom u oblasti upravljanja projektima i mr Mirjana Mirković-Đorđević, sekretar Komisije za standarde KS CASCO, koja je usvojila seriju standarda za menadžment projektima, programima i portfolijima.

Kome je vebinar namenjen?

Vebinar je namenjen menadžerima projekta na svim nivoima i u svim delatnostima, vlasnicima malih i srednjih preduzeća i preduzetnicima, rukovodiocima, kao i svima koji su zainteresovani za ovu temu i žele da unaprede svoje veštine.

Kotizacija za učešće iznosi 10.800,00 dinara i obuhvata prezentacije predavača, uslugu onlajn čitanja pet standarda (SRPS ISO 21500:2021, SRPS ISO 21502:2021, SRPS ISO 21503:2021, SRPS ISO 21504:2021 i SRPS ISO 21505:2021) kao i potvrdu o pohađanju vebinara u elektronskom obliku.

Vebinar se održava preko Zoom aplikacije. Link za uključivanje dobićete dan uoči održavanja, zajedno sa uputstvom za pristup onlajn čitanju standarda.

Predviđeno trajanje vebinara je od 10 h do 14:00 h.

Prijavite se preko linka: https://forms.gle/SJqisjdNgKwuWDcy5

Nakon prijave, dostavićemo vam detaljan program vebinara i predračun. Uplate se vrše na račun Agencije za konsalting i upravljanje projektima, po dostavljenom predračunu.

Sve dodatne informacije možete dobiti putem telefona: 011/3409 340, 011/3409-390 ili imejla: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

 

 

5. „Primena standarda za društveno odgovorno poslovanje u kompanijama – sličnosti i razlike između standarda SRPS ISO 26000, SA 8000, SMETA i BSCI“

Datum: 28. i 29. septembar 2021.

Trajanje: dvodnevna obuka

Institut za standardizaciju Srbije, u saradnji sa konsalting kućom Alpha Solutions iz Beograda, prvi put organizuje vebinar posvećen društveno odgovornom poslovanju i standardima iz ove oblasti. Standardi za društveno odgovorno poslovanje predstavljaju alat kojim kompanije koje se nalaze na tržištu dokazuju da prilikom svog poslovanja stvaraju adekvatne radne uslove za svoje zaposlene, kao i da se staraju o bezbednosti na radu i zaštiti životne sredine. Kompanije koje primenjuju standarde za društveno odgovorno poslovanje na transparentan način dokazuju svoju posvećenost primeni svih zakonskih odredbi i međunarodnih etičkih konvencija vezanih za položaj zaposlenih. Ovo je posebno važno za kompanije koje se probijaju na međunarodnom tržištu. Implementacijom i sertifikacijom međunarodnih standarda za društveno odgovorno poslovanje pruža se jasan i prepoznatljiv dokaz da kompanije poštuju zahteve ovih standarda.

Predavač: Dušan Dopuđa – diplomirani pravnik, inspektor za ITD, GSIT and Industry divisions; eksterni proveravač za Social Compliance za Ahold Delhaize (BSCI Amfori standard); ZDHC wastewater; „Social Compliance“ provere preko druge strane (Second party audit) i dr.

Vebinar se održava preko Zoom aplikacije. Link za uključivanje dobićete dan uoči održavanja, zajedno sa uputstvom za pristup onlajn čitanju standarda.

Predviđeno trajanje vebinara je od 10 h do 17 h.

Naknada za učešće na vebinaru iznosi 18.000,00 din. (uključuje onlajn čitanje standarda SRPS ISO 26000:2011 i SRPS ISO 9001:2015 u periodu od 5 dana, prezentaciju predavača i potvrdu o pohađanju vebinara).

Prijavite se preko linka: https://forms.gle/kVn1pShxk13MFmTA9.

Nakon prijave, dostavićemo vam detaljan program vebinara i predračun.

Za sve dodatne informacije možete se javiti na tel: 011/3409-340, 011/3409-390, ili imejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

 

6. Interne provere sistema menadžmenta prema SRPS ISO 45001:2018

Datum: 7. i 8. oktobar 2021.

Trajanje: dvodnevna obuka

Obuka za sve organizacije koje su sertifikovane ili planiraju da se sertifikuju prema sistemu menadžmenta bezbednošću i zdravljem na radu.

Od zaposlenih koji su uključeni u proces planiranja i sprovođenja internih provera očekuje se da imaju određenu kompetentnost. Pored objašenjenja i korisnih informacija, vebinar obuhvata i praktična vežbanja i simulaciju interne provere. Takođe, učesnici će na kraju vebinara imati završni test, kojim mogu proveriti u kojoj meri su razumeli i usvojili prezentovani materijal.

Kome je vebinar namenjen?

Vebinar je namenjen svim menadžerima sistema kvaliteta, zaposlenim u bilo kojoj delatnosti, bez obzira na veličinu i vrstu organizacije.

Predavač: je Vladimir J. Simić, vodeći proveravač i predavač QMS, EMS, EnMS, OHAS i konsultant za sisteme menadžmenta.

Posebna pogodnost u vezi sa ovim vebinarom jeste to što materijal za obuku uključuje i uslugu onlajn čitanja grupe standarda (SRPS ISO 45001:2018, SRPS EN ISO 19011:2018, SRPS ISO 45005:2020, SRPS ISO 31000: 2019 i SRPS EN IEC 31010:2019, u trajanju od 5 dana), što znatno olakšava praćenje obuke.

Naknada za učešće na vebinaru: 18.000,00 din. i uključuje prezentacije predavača, uslugu onlajn čitanja standarda i potvrdu o pohađanju vebinara u elektronskom obliku.

Vebinar se održava preko Zoom aplikacije. Link za uključivanje dobićete dan uoči održavanja, zajedno sa uputstvom za pristup onlajn čitanju standarda.

Predviđeno trajanje vebinara je od 9 h do 15:30 h.

Prijavite se preko linka: https://forms.gle/ZEznPuVCeWyAMvn27

Nakon prijave, dostavićemo vam detaljan program vebinara i predračun.

Za sve dodatne informacije možete se javiti na tel: 011/3409-340, 011/3409-390, ili imejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

 

7. Tumačenje zahteva SRPS ISO 9001:2015 i preporuke za njegovu primenu

Datum: 8. oktobar 2021.

Trajanje: jednodnevna obuka

Kako bi izašao u susret potrebama svojih korisnika, Institut za standardizaciju Srbije ponovo organizuje obuku posvećenu tumačenju zahteva standarda SRPS ISO 9001:2015 kao i preporukama za primenu tih zahteva. U skladu sa novonastalim okolnostima, obuka se održava u formi vebinara i pruža mogućnost učesnicima da steknu nova znanja, zahvaljujući kojima će unaprediti i olakšati primenu sistema menadžmenta kvalitetom (QMS) u svojim organizacijama.

Ovaj vebinar je koncipiran tako da bude od koristi i učesnicima koji su već upoznati sa standardom i koji žele da poboljšaju QMS, pružajući im priliku za diskusiju o problemima u tumačenju pojedinih zahteva standarda sa kojima se sreću u praksi, kao i onima koji se tek upoznaju sa standardom i kojima su potrebna objašnjenja u primeni ovog standarda.

Uz konkretne primere za ispunjavanje zahteva standarda SRPS ISO 9001:2015 učesnici će kroz niz vežbi imati priliku da praktično primene stečeno znanje o principima QMS-a i na svojim radnim mestima.

Kome je vebinar namenjen?

Vebinar je namenjen svim organizacijama koje su sertifikovane prema ISO 9001:2015 ili uvode sistem menadžmenta kvalitetom u svoje organizacije, a naročito predstavnicima rukovodstva za sistem menadžmenta kvalitetom, predstavnicima rukovodstva za druge sisteme (EMS i OHSAS), menadžerima kvaliteta ili drugih sistema menadžmenta, kao i svima koji se bave QMS-om.

Biće obrađene sledeće teme:

– hronologija i razvoj ISO 9001,

– osnove QMS-a i procesnog pristupa,

– termini i definicije,

– svrha i koristi od Priloga SL iz ISO/IEC Direktiva, Deo 2,

– ključni koncepti, principi i struktura ISO 9001,

– tumačenje zahteva sa akcentom na: definisanje konteksta i zainteresovanih strana organizacije, liderstvo, menadžment rizicima, merenje ciljeva i upravljanje promenama, komunikaciju i svest, interne provere, neusglašenosti, i drugo.

Posebna pogodnost vezana za ovaj seminar jeste to što materijal za obuku uključuje i dvojezično izdanje standarda SRPS ISO 9001:2015, što znatno olakšava praćenje obuke.

Predavači:

Branislava Milovanov, menadžer za obuke u StandCert d.o.o, predsednica Komisije CASCO, Ocenjivanje usaglašenosti i menadžment kvalitetom, u Institutu za standardizaciju Srbije; menadžer kvaliteta, menadžer zaštitom životne sredine, proveravač za QMS, EMS i OHSAS

Mr Mirjana Mirković-Đorđević, rukovodilac Odeljenja za hemijske tehnologije, poljoprivredu, šumarstvo, bezbednost, životnu sredinu i opšte standarde u ICC-u, sekretar Komisije CASCO, proveravač za QMS

Naknada za učešće na vebinaru iznosi 12.000,00 din. i uključuje prezentacije predavača, uslugu onlajn čitanja standarda SRPS ISO 9001:2015 (u trajanju od 5 dana) i potvrdu o pohađanju vebinara u elektronskom obliku.

Vebinar se održava preko Zoom aplikacije. Link za uključivanje dobićete dan uoči održavanja, zajedno sa uputstvom za pristup onlajn čitanju standarda.

Predviđeno trajanje vebinara je od 9 h do 15:30 h.

Prijavite se preko linka](https://forms.gle/14Mu1QJXBZKL9zyQ6)

Nakon prijave, dostavićemo vam detaljan program vebinara i predračun.

Za sve dodatne informacije možete se javiti na tel: 011/3409-340, 011/3409-390, ili imejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

 

8. Merna nesigurnost kao zahtev standarda SRPS ISO/IEC 17025:2017

Datum: 14. i 15. oktobar 2021.

Trajanje: dvodnevna obuka

Svrha obuke je da stručnjacima zaposlenim u laboratorijama pruži osnovne informacije i uputstva za procenu merne nesigurnosti, prema zahtevu standarda SRPS ISO/IEC 17025:2017, kao i da predstavi moguće pristupe proceni merne nesigurnosti.

Takođe, na vebinaru će biti definisane matematičke osnove izračunavanja merne nesigurnosti kao i svi izvori nesigurnosti merenja koji definišu mernu nesigurnost kao parametar pridružen rezultatu merenja, na osnovu vodiča JCGM 100:2008 - GUM. Predviđena je i vežba proračuna merne nesigurnosti za učesnike sa analizom rezultata i prikaz proračuna merne nesigurnosti za primer iz prakse. Završnica seminara rezervisana je za diskusiju o svim kritičnim mestima u primeni ovog zahteva standarda SRPS ISO/IEC 17025:2017.

Kome je vebinar namenjen?

Vebinar je namenjen svim zaposlenima u laboratorijama za ispitivanje i etaloniranje i drugim subjektima koji se bave merenjima i izveštavaju rezultate merenja sa mernom nesigurnošću, odnosno svim organizacijama akreditovanim prema standardu SRPS ISO/IEC 17025:2017. Takođe, vebinar je namenjen i svim pravnim subjektima kojima je za sopstvene potrebe neophodno da proračunavaju mernu nesigurnost kao sastavni deo rezultata merenja (proizvodnje u prehrambenoj, farmaceutskoj, mašinskoj industriji, energetici, kao i telima za ocenu usaglašenosti, nacionalnim referentnim laboratorijama i drugima).

Posebno će biti istaknute sledeće teme:

– Uvod u pojam i primenu merne nesigurnosti rezultata merenja, – Glavni koraci za određivanje merne nesigurnosti prema vodiču JCGM 100:2008 -GUM, – Proračun merne nesigurnosti na primerima iz prakse, – Mogući pristupi proceni merne nesigurnosti,

Predavač:

• Dr Jelena Bebić, dipl. inž. tehnologije, rukovodilac Grupe za metrologiju u hemiji Direkcije za mere i dragocene metale, Beograd, član komisija KS Z076, KS H193, KS H146 i KS B028-2, tehnički ocenjivač za ISO 17025.

Naknada za učešće na vebinaru: 15.000,00 din. i uključuje prezentacije predavača, uslugu onlajn čitanja standarda SRPS ISO/IEC 17025:2017 (u trajanju od 5 dana) i potvrdu o pohađanju vebinar u elektronskom obliku.

Vebinar se održava preko Zoom aplikacije. Link za uključivanje dobićete dan uoči održavanja, zajedno sa uputstvom za pristup onlajn čitanju standarda.

Predviđeno trajanje vebinara je od 9 h do 14 h.

Prijavite se na sledećem linku: https://forms.gle/kMuauMjuWKBEC5Tn8

Nakon prijave, dostavićemo vam detaljan program vebinara i predračun.

Za sve dodatne informacije možete se javiti na tel: 011/3409-340, 011/3409-390, ili imejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

 

9. Analiza zahteva standarda SRPS ISO 45001:2018 i preporuke za njegovu primenu

Datum: 30. novembar 2021.

Trajanje: jednodnevna obuka

Vebinar je posvećen međunarodnom standardu iz oblasti menadžmenta bezbednošću i zdravljem na radu – ISO 45001:20018, koji je objavljen i kao nacionalni standard SRPS ISO 45001:20018 na srpskom jeziku.

Ovaj standard je nastao na osnovu OHSAS 18001:2007. Veliki broj organizacija širom sveta prepoznao je koristi od implementacije ovog sistema menadžmenta u postojeći sistem, koristeći minimum zahteva za uspostavljanje najbolje prakse u menadžmentu bezbednošću i zdravljem na radu. Primena ovih zahteva pomogla je organizacijama da drže pod kontrolom identifikovane opasnosti i procenjene rizike, paralelno sa poboljšavanjem performansi poslovanja. To je omogućilo poboljšanja u procesima planiranja i uspostavljanje politike bezbednosti i zdravlja na radu, uz istovremeno usaglašavanje sa važećim zahtevima zakona i ostalih propisa za bezbednost i zdravlje na radu.

ISO 45001 pripremljen je tako da može da pomogne organizacijama svih veličina i različitih delatnosti i može se integrisati sa drugim sistemima menadžmenta. Očekuje se da će njegova primena smanjiti povrede i bolesti na radnom mestu.

Posebno će biti obrađene teme: – Šta je sistem menadžmenta bezbednošću i zdravljem na radu (OH&S MS)? – Zašto je OH&S MS važan za organizacije i koje su koristi od njegove primene; – Razvoj ISO 45001 i njegova veza sa OHSAS 18001:2007; – Termini i definicije; – Koncept i struktura ISO 45001; – Analiza pojedinačnih zahteva ISO 45001; – Preporuke za primenu zahteva ISO 45001.

Kome je namenjen Vebinar?

Vebinar je namenjen: predstavnicima rukovodstva za sistem menadžmenta bezbednošću i zdravljem na radu, predstavnicima rukovodstva za integrisane sisteme (IMS), predstavnicima rukovodstva za druge sisteme menadžmenta (QMS i EMS), internim proveravačima sistema menadžmenta zaštitom zdravlja i bezbednošću na radu, kao i svima ostalima koji se bave bezbednošću i zdravljem na radu.

Predavači na ovom vebinaru su:

Branislava Milovanov, menadžer za obuke u StandCert d.o.o, predsednica KS CASCO, član KS A207 u ISS-u, menadžer kvalitetom, menadžer zaštitom životne sredine, proveravač za QMS, EMS i OHSAS

Mr Mirjana Mirković Đorđević, rukovod ilac Odeljenja za hemi-jske tehnologije, poljoprivr-edu, šumarstvo, bezbednost, životnu sredi-nu i opšte standarde u ICC-u, sekretar Komisije CASCO, proveravač za QMS

Posebna pogodnost vezana za ovaj seminar jeste to što materijal za obuku uključuje uslugu onlajn čitanja grupe standarda SRPS ISO 45001:2018, SRPS ISO 45005:2020, SRPS ISO 9001:2015, SRPS ISO 31000: 2019 i SRPS EN IEC 31010:2019 (u trajanju od 5 dana), što znatno olakšava praćenje obuke.

Naknada za učešće na vebinaru iznosi 12.000,00 din. i uključuje prezentacije predavača, uslugu onlajn čitanja standarda i potvrdu o pohađanju vebinara u elektronskom obliku.

Vebinar se održava preko Zoom aplikacije. Link za uključivanje dobićete dan uoči održavanja, zajedno sa uputstvom za pristup onlajn čitanju standarda.

Predviđeno trajanje vebinara je od 9 h do 15:30 h.

Prijavite se preko linka: https://forms.gle/AykTVcfoGNGAYBnF7

Nakon prijave, dostavićemo vam detaljan program vebinara i predračun.

Za sve dodatne informacije možete se javiti na tel: 011/3409-340, 011/3409-390, ili imejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.