logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

GDPR - Službenik za zaštitu podataka (Data Protection Officer)

Sertifikaciono telo Bureau Veritas od 04. do 08. novembra 2019. godine organizuje obuku "GDPR – Službenik za zaštitu podataka (Data Protection Officer)".


 

Kompanija koja obrađuje lične podatke u velikoj meri ili koja obrađuje lične podatke kao deo svoje osnovne delatnosti dužna je da imenuje posebno lice – službenika za zaštitu podataka (Data Protection Officer). Njegova uloga je veoma važna u ovom procesu s obzirom da se on nalazi u središtu samog procesa usaglašavanja sa GDPR uredbom. Bureau Veritas, u periodu od 04. do 08.novembra organizuje obuku koja je pripremljena za obučavanje službenika za zaštitu ličnih podataka. Ova 80-časovna obuka jer sertifikovana od strane CEPAS. i uključuje 40 sati e-learning-a i 40 sati rada u učionici.

 

Kome je namenjen?

Pravnicima, službenicima za bezbednost informacija, menadžerima kvaliteta, IT menadžerima i IT stručnjacima, osoblju iz sertifikovane organizacije prema ISO 27001: 2013, zaposlenima u organizacijama koji obavljaju ili će obavljati interne provere unutar organizacije prema zahtevima standarda ISO 27001:2013.

U skladu sa novim Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije, koji je stupio na snagu u avgustu 2019. godine:
• Sve kompanije sa preko 250 zaposlenih su u zakonskoj obavezi da imaju Službenika za zaštitu podtaka o ličnosti
• Sve kompanije koje obrađuju osetljive podatke o ličnosti su, bez obzira na broj zaposlenih, u zakonskoj obavezi da imaju Službenika za zaštitu podataka o ličnosti”

 

Cilj kursa

Petodnevni kurs pripremljen je za obuku službenika za zaštitu ličnih podataka. Razumevanje sadržaja i obima zakonodavstva EU o zaštiti podataka je od suštinskog značaja za određivanje primene Uredbe o poslovnim aktivnostima organizacije.

 Cilj je da, nakon obuke, polaznici budu u stanju da:

• tumače novine iz Opšte uredbe o zaštiti podataka (GDPR)
• pregledaju tok priprema za usaglašenost sa GDPR (tehnički i organizacioni aspekt)
• obavljaju dužnosti kao imenovani Službenik za zaštitu podataka o ličnosti (DPO)
• razumeju integraciju sa ISO 27001:2013, ISO 9001:2015 i I GDPR tehničkim standardom i/ili nacionalnim standardom
• sprovedu audit o zahtevima Uredbe o zaštiti podataka o ličnosti 2016/679 – „GDPR„
• klasifikuju podatke i dokumente, dokumentaciju
• procene uticaj na bezbednost podataka (DPIA)

 

Predavač: Vanja Kukrika

Način predavanja:

- Predavanja
- Interaktivna diskusija
- Radionice
- Polaganje ispita

Trajanje: 5 dana

Cena: 650€ (Ponuda na upit)

Sertifikat: Polaznik dobija IRCA međunarodni sertifikat za proveravača/vodećeg proveravača.

Mesto: Baje Pivljanina 39

Kontakt: E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
|(381) 381 63 557 993
|(381) 11 614 93 12