logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Sedmi dani kvaliteta u zdravstvu u FBiH

Dani kvaliteta u zdravstvu u FBiH“ u organizaciji Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ) održavaju se 19.- 20. decembra 2019. godine u Hotelu Hollywood – Ilidža, Sarajevo, sa početkom u 12:00 sati u formi seminara i predstavljaju godišnji pregled aktivnosti AKAZ-a i dešavanja iz oblasti poboljšanja kvaliteta i sigurnosti zdravstvenih usluga.

Na ovaj način pružamo svake godine priliku svim učesnicima u poboljšanju kvaliteta i sigurnosti zdravstvenih usluga koje Zakon o sistemu poboljšanja kvaliteta, sigurnosti i o akreditaciji u zdravstvu prepoznaje (zdravstvene ustanove, zdravstveni radnici i zdravstveni saradnici, korisnici zdravstvenih usluga, zavodi za javno zdravstvo, zavodi zdravstvenog osiguranja, komore i udruženja zdravstvenih radnika te ministarstva zdravstva), da budu kontinuirano uključeni i informirani o ovoj oblasti.

Dani kvaliteta su i prilika za stalne vanjske saradnike Agencije (koordinatore kvaliteta, vanjske ocjenjivače, facilitatore i predavače) da ažuriraju znanja o pitanjima koja su im od koristi u praksi i prilikom budućeg angažmana od strane AKAZ-a. Podsjećamo sve saradnike da je prisustvovanje dvodnevnom stručnom seminaru AKAZ-a u okviru stručnog skupa Dani kvaliteta preduslov za održavanje aktivnog statusa na Listi ovlaštenih vanjskih ocjenjivača i drugih saradnika (facilitatora i predavača) AKAZ-a, te sastavni dio kontinuirane profesionalne edukacije za koordinatore kvaliteta u zdravstvu iz svih zdravstvenih ustanova.

Za goste skupa edukacija je besplatna, za polaznike edukacije (koordinatori i vanjski ocjenjivači, facilitatori, članovi komisija i predavači) kotizacija iznosi 120,00 KM (obrazac za prijavu na web stranici AKAZ-a), dok je za sve učesnike koji planiraju noćenje organiziran smještaj po cijeni od 80,00 KM u hotelu Hollywood.

Molimo Vas da nam dostavite potvrdu o prisustvu predstavnika menadžmenta Vaše ustanove, koordinatora kvaliteta i svih drugih zaposlenika na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili na tel: 033-771-873, kako bi planirali Vaš dolazak i/ili noćenje.

Obavještavamo zainteresirane učesnike da na zvaničnoj web stranici AKAZ-a http://www.akaz.ba/dani-kvaliteta možete preuzeti program i obrazac prijave i uputu za plaćanje.

 

 

Izvor: akaz.ba