logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Razmjena iskustava-implementacija pristupa baziranog na rizicima sukladno ISO 17011:2017, regionalna suradnja u akreditaciji

Na poziv i u organizaciji Njemačkog mjeriteljskog instituta (PTB), u periodu od 18.2. -19.2.2020. godine, u Tirani, Albanija, održana je radionica na temu „Razmjena iskustava - implementacija pristupa baziranog na riziku sukladno ISO 17011:2017“.

 

Na radionici su, ispred Instituta za akreditiranje BiH, prisustvovali Alija Hajdar i Admir Pljevljak, a osim predstavnika BiH, radionici su prisustvovali predstavnici akreditacijskih tijela Srbije, Albanije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Kosova. Moderatori radionice su bili Stefan Wallerath (PTB), Andreas Hönnerscheid, rukovoditelj kvalitete Njemačkog akreditacijskog tijela (DAkkS) te ekspert PTB-a, Rózsa Ring.

Radionica je implementirana putem predavanja, prezentacija i grupnog rada. Fokus radionice je bio na iskustvima i izazovima akreditacijskih tijela zemalja sudionica u implementaciji zahtjeva novog izdanja norme i pristupa baziranog na riziku, naučenim lekcijama te razmjeni iskustva. Također, od predstavnika DakkS-a predstavljen je korišteni pristup i implementacija norme.

PTB je predstavio novi regionalni projekt namijenjen zemljama u regionu koji bi trebao započeti u travnju 2020. godine. Aktivnosti projekta će biti fokusirane na izgradnju kapaciteta akreditacijskih tijela, a realizirat će se kroz obučavanja, studijske posjete i radionice.

 

 

Izvor: bata.gov.ba