logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Aktivnosti Instituta za standardizaciju BiH u vrijeme pandemije

Institut za standardizaciju Bosne i Hercegovine (ISBIH) nastavlja s radom uprkos trenutnoj situaciji pandemije prouzrokovane koronavirusom (COVID 19). Uspostavljena je i funkcionalna elektronska prodaja standarda.

 

Uz pomoć modernih tehnologija i zalaganja rukovodstva i zaposlenih, Institut putem videokonferencija nastavlja s izvršavanjem postavljenih poslovnih ciljeva, što uključuje redovno održavanje sastanaka, sjednica kolegija, sjednica tehničkih komiteta, aktivnosti na realizaciji projekta „Poboljšanje dostupnosti tehničkih standarda za MSP u BiH”, pokrenutog u saradnji s Agencijom za razvoj preduzeća Eda - Banja Luka, kao i svih ostalih aktivnosti. Također, trenutno se vrši i organizacija besplatnog webinara „Upravljanje kontinuitetom poslovanja prema standardu BAS EN ISO 22301”, koji će biti održan 9. maja.

Takav vid organizacije rada Instituta imao je pozitivan odjek među svim zainteresovanim stranama, članovima tehničkih komiteta, predstavnicima MSP-a, saradnicima na spomenutom projektu.

Članovi tehničkih komiteta za standardizaciju daju izuzetno značajan doprinos u ovim okolnostima, i zabilježen je odličan odziv na sjednicama koje se održavaju putem videokonferencija.

Koristeći moderne tehnologije i stečena znanja i iskustva, ISBIH će nastaviti da omogućava online održavanje sjednica tehničkih komiteta odnosno prisustvo tim sjednicama i nakon normalizacije rada i završetka vanredne situacije, s tim da će i dalje fizičko prisustvo sjednicama imati prioritet.

 

 

Izvor: bas.gov.ba