logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

MB Pilana iz BiH planira proširenje kapaciteta - Saradnja sa Razvojnom bankom FBiH urodila Međunarodnim sertifikatom za kvalitet

MB Pilana iz Odžaka nastala je 1980. godine kao mali porodični biznis. Danas se ova firma bavi primarnom preradom drveta, a ima više od 10 zaposlenih.
Iz godine u godinu u pilani se povećava, kako kapacitet rada, tako i broj zaspolenih. Mesečni kapacitet je 500 kubika prerađenog drveta. Velika odskočna daska u poslovanju bio im je kredit Razvojne banke Federacije BiH, s kojim su uspeli ugraditi neophodne sušare, saopšteno je iz Razvojne banke FBiH.
Jedan od manjih kredita koji je dao veliki efekat je upravo ovaj koji je odobren MB Pilani iz Odžaka, kazao je prilikom nedavne posete Semir Fejzić, v.d. predsednika Uprave Razvojne banke Federacije BiH. Istakao je kako je Razvojna banka jako zadovoljna postignutim rezultatima ove male, ali po uspešnosti velike firme.
- To je krunisano i Međunarodnim sertifikatom za kvalitet, a i sam prostor pilane vidi se da je uređen i da je ovo jedna prava domaćinska firma koju i dalje treba podržavati – istakao je Semir Fejzić.
Budući da je banka zadovoljna kreditom, a korisnik uslugom, na obostrano zadovoljstvo saradnja će se nastaviti i u narednom periodu.
- Trenutno smo u daljem proširivanju. Malo smo orijentisani i na biomasu, proizvodnju euro paleta. Dopunjavaćemo se još uz ovo, proširivati i kapacitet radne snage - naglasio je Josip Brezonjić, zaposleni u MB Pilana.