logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

HZN e-Glasilo br. 3 - 2019

Hrvatski zavod za norme objavio je HZN e-Glasilo br. 3-2019 i novi oglasnik za normativne dokumente u kojima donosi nove informacije iz svijeta normizacije.

 

U novome broju HZN e-glasila u stalnim prilozima možete pročitati o zbivanjima u HZN-u te regionalnim i međunarodnim normizacijskim organizacijama. U vijestima iz HZN-a možete pogledati stalni prilog o članovima HZN-a.

U rubrici Novosti iz međunarodnih i europskih normizacijskih organizacija, u ovome broju objavljuje se IEC-ov prilog o izazovima internetske sigurnosti u svijetu povezanom internetom.
Iz ISO-a tu je prilog o izazovima internetske sigurnosti kojoj je posvećen novi broj ISOfocusa, zatim prilog o novoj međunarodnoj normi za usluge smještaja u turizmu. Smještajni objekti u središtu su turističke djelatnosti, pa imaju ogroman potencijal za poboljšanje utjecaja na okoliš, promicanje pozitivnih društvenih promjena i doprinos lokalnim gospodarstvima.
U novostima iz CEN/CENELEC-a, tu su informacije o novom tehničkom odboru CENa: CEN/TC 461 Public procurement, osnovanom s ciljem da izradi europsku normu o poštenju i odgovornosti u kontekstu javne nabave EU-a te o nedavno objavljenim jednostavnim vodičima za proizvođače i uvoznike građevnih proizvoda i električne/elektroničke opreme na zapadnom Balkanu. Vodiči su objavljeni u okviru Projekta infrastrukture kvalitete na zapadnom Balkanu.
Iz ETSI-ja prenosi se obavijest o kompletu nastavnih materijala o normizaciji koji je ETSI izradio uz potporu Europske komisije i Tajništva EFTA-e.


HZN e-Glasilo br. 3-2019 možete preuzeti ovdje, a novi oglasnik za normativne dokumente ovdje.

 

 

Izvor: hzn.hr