logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

HZN e-Glasilo br. 4 - 2019

Hrvatski zavod za norme objavio je HZN e-Glasilo br. 4-2019 i novi oglasnik za normativne dokumente u kojima donosi nove informacije iz svijeta normizacije.

 

Objavljeno je HZN e-Glasilo za travanj 2019. i oglasnik za normativne dokumente u kojima se donose nove informacije iz svijeta normizacije.

U novome broju HZN e-glasila pored stalnih priloga o  zbivanjima  u HZN-u  tu su vijesti i iz regionalnih i međunarodnih normizacijskih organizacija.

U rubrici Novosti iz međunarodnih i europskih normizacijskih organizacija, u ovome broju objavljuje se IEC-ov prilog o digitalnom učenju koje transformira obrazovanje i kako se sve veći broj škola koristi   programima virtualne stvarnosti u nastavi povijesti, matematike, prirodnih predmeta...

Iz ISO-a tu je prilog o normi ISO 18091 koja donosi održivi razvoj lokalnim vlastima i daje podlogu za unapređenje njihovih aktivnosti i usklađenje s lokalnim potrebama i očekivanjima radi zdravija i sigurnije zajednice. Osim toga, tu je i prilog o tome kako pristupiti današnjim rizicima informatičke sigurnosti…

U novostima iz CEN/CENELEC-a prenosi se prilog o novoj CEN-ovoj normi EN ISO 20166:2018, Molekularna in vitro dijagnostička ispitivanja. Tu je i informacija o novome niz norma EN ISO 10855 koji daje međunarodno priznate smjernice za odobalne spremnike.


HZN e-Glasilo br. 4-2019 možete preuzeti ovdje, a novi oglasnik za normativne dokumente ovdje.

 

 

Izvor: hzn.hr