logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

HZN e-Glasilo br. 1-2020

Objavljeno je HZN e-Glasilo za siječanj 2020. i oglasnik za normativne dokumente u kojima se donose nove informacije iz svijeta normizacije.

 

U novome broju HZN e-glasila možete u stalnim prilozima pročitati o zbivanjima u HZN-u te regionalnim i međunarodnim normizacijskim organizacijama. U vijestima iz HZN-a nalazi se stalni prilog o članovima HZN-a.

U rubrici Novosti iz međunarodnih i europskih normizacijskih organizacija, u ovome broju nalazi se prilog iz IEC-a Tehnologije umjetne inteligencije kao temelj pametne proizvodnje. Četvrta industrijska revolucija donijela je tehnologije umjetne inteligencije (AI) kao što su strojno učenje i analitika podataka. One omogućuju pametnu proizvodnju i provjeru strojeva, narudžbi, procesa i vanjskih faktora u stvarnome vremenu. Prikupljene informacije olakšavaju proizvođačima planiranje za razne nepredviđene slučajeve..

Iz ISO-a se prenosi prilog Gradnja otpornih gradova uz novu međunarodnu normu. Uz brz rast svjetskog stanovništva i urbanizacije, gradovi koji žele preživjeti trebaju se prilagoditi kako bi osigurali svoju održivost.

U novostima iz CEN-a i CENELEC-a tu je vijest o dodjeli nagrada TBO dužnosnicima i tajnicima tehničkih tijela CEN-a i CENELEC-a.

 

HZN e-Glasilo br. 1-2020 možete preuzeti ovdje, a novi oglasnik za normativne dokumente ovdje.

 

 

Izvor: hzn.hr