logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Završna konferencija projekta FER rješenja za bolju zajednicu

Na poziv udruge DOOR predstavnice Hrvatskoga zavoda za norme (HZN) sudjelovale su na završnoj konferenciji projekta FER rješenja za bolju zajednicu, koja je održana 15. siječnja 2020. godine u Zagrebu na FER-u.

Udruga DOOR je udruga stručnjaka koja se bavi promicanjem održivog razvoja u području energetike, a ujedno je i član organizacije ECOS, koja se ubraja u organizacije Priloga III Uredbe o europskoj normizaciji (EU) br. 1025/2012, čije uključivanje u normizacijske procese prati i podupire Europska komisija.

Konferencija je okupila više od stotinu predstavnika institucija, jedinica lokalne samouprave, ministarstava, visokih učilišta, udruga, tvrtki te stručnjake iz područja borbe protiv energetskog siromaštva i iz područja društveno korisnoga učenja. Nakon pozdravnih govora, projekt je predstavila gospođa Ivana Rogulj, programska direktorica DOOR-a. Projekt se provodi od ožujka 2018. do ožujka 2020. u partnerstvu DOOR-a, FER-a i Grada Zagreba. Najvažniji rezultati projekta su prijedlog mjera i politika za održivu borbu protiv energetskog siromaštva za Grad Zagreb i uspostava kolegija koji se bavi društveno korisnim učenjem na FER-u.

Uvodno predavanje održao je prof. Stefan Bouzarovski, voditelj Opservatorija EU-a za energetsko siromaštvo i jedan od vodećih svjetskih stručnjaka za predmetnu temu. U nastavku je održana panel rasprava Energetsko siromaštvo u Hrvatskoj – problem i posljedice, koju je moderirao doc. dr. sc. Brano Ančić iz Instituta za društvena istraživanja Zagreb, a sudjelovali su predstavnici Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, Grada Križevaca i Grada Zagreba. Drugu panel raspravu Energetsko siromaštvo u Hrvatskoj – politike i rješenja, moderirala je Ivana Rogulj, a sudjelovali su predstavnici FZOEU-a, MGIPU-a, MZOE-a i MDOMSP-a. Panel raspravu Društveno korisno učenje kao rješenje za probleme u zajednici, moderirao je prof. dr. sc. Marko Delimar s FER-a, a sudjelovali su predstavnici FER-a i RNG-a. Studentica FER-a, Marija Horvat, na konferenciji je predstavila i terenska iskustva studenata koji su kroz društveno korisno učenje radili na projektu.

Više informacija o rezultatima projekta FER rješenja za bolju zajednicu saznajte ovdje.

 

 

Izvor:hzn.hr