logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Priopćenje HAA vezano uz poslovanje u situaciji epidemije koronavirusa COVID-19

Hrvatska akreditacijska agencija (HAA) prati razvoj situacije povezane s epidemijom koronavirusa te u organizaciji svog rada primijenjuje preporuke i opće mjere zaštite Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Ministarstva uprave, i nadležnog Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

 

Slijedom navedenog, HAA je poduzela preventivne mjere kako bi zaštitila zaposlenike, ocjenitelje i akreditirana tijela.

HAA nastavlja obavljati svoje poslove, ali na način koji je prilagođen trenutnoj situaciji u Hrvatskoj. Očekuje se da će epidemija koronavirusa imati ograničeni rok pa se ova uputa odnosi na postupanje do 20. travnja 2020. godine.

Obavještavaju se klijenti i vanjski suradnici HAA kako do navedenog datuma vrijede sljedeća pravila:

  1. Odgađaju se svi sastanci u HAA s vanjskim sudionicima.
  2. Ograničava se pristup strankama i vanjskim suradnicima u pisarnicu HAA. Preporučamo da dokumentaciju namijenjenu za HAA dostavite elektroničkim putem ili poštom.
  3. Svi upiti i komunikacija u narednom periodu vršit će se isključivo elektroničkim putem na email adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. i email adrese načelnika odgovarajućeg odjela HAA navedenih na web stranici HAA (https://akreditacija.hr/kontakt/).
  4. Informacije se mogu dobiti i telefonskim putem na odgovarajuće brojeve telefona navedene na web stranici HAA (https://akreditacija.hr/kontakt/), u vremenu od 10 do 14 sati.

 

Vezano uz provedbu ocjenjivanja, HAA će postupati na sljedeći način u predstojećem periodu:

1. Ponovne akreditacije:

Ocjene ponovne akreditacije za sve prijave zaprimljene zaključno sa 17. ožujkom 2020., a kojima akreditacija istječe zaključno s 30. lipnjem 2020., temeljit će se na ocjeni dokumentacije koju provodi cijela ocjeniteljska skupina bez provedbe ocjene na licu mjesta (OLM) i witness audita (WA).

Za više informacija, molimo kontaktirajte dodijeljene voditelje postupaka, odnosno načelnike odjela.

 

2. Početne akreditacije:

Za sve ugovorene početne akreditacije provodit će se ocjena dokumentacije.

Sva planirana ocjenjivanja na licu mjesta i witness auditi odgađaju se do daljnjega. O daljnjem postupanju, donijet će se posebna odluka.

 

3. Nadzorne ocjene:

Sva ocjenjivanja odgađaju se do 20. travnja 2020. godine. O postupanju iza navedenog datuma, donijet će se posebna odluka.

 

4. Proširenja akreditacije (u okviru nadzornih ocjena ili posebno):

Sva ocjenjivanja u svrhu proširenja akreditacije obustavljaju se do 20. travnja 2020. godine. O postupanju iza navedenog datuma, donijet će se posebna odluka.

HAA će pomno pratiti daljnja kretanja u vezi s epidemijom i, ako bude potrebno, usvojiti daljnje mjere i ažurirati postojeće. Pri tome su održavanje i kontinuirana provedba poslova, zaštita zaposlenika, ocjenitelja i klijenata glavni prioriteti HAA.

 

 

Izvor: akreditacija.hr