logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Korisnici znaka HPA "Mlijeko hrvatskih farmi"

Od samog početka provedbe sustava označavanja mlijeka i mliječnih proizvoda, iz godine u godinu raste broj korisnika Znaka, kako na mliječnim proizvodima, tako i na mljekomatima i pročeljima farmi.

 

Hrvatska poljoprivredna agencija teži da Znak Mlijeko hrvatskih farmi bude što više prepoznatljiv među potrošačima, a i isto tako da sami proizvođači mlijeka teže tome da postanu korisnicima Znaka koji njihovim proizvodima svakako donosi i dodanu vrijednost.

Hrvatska poljoprivredna agencija pokrenula je 2010 god. neobvezni sustav označavanja mlijeka i mliječnih proizvoda Znakom Mlijeko hrvatskih farmi. Sustav označavanja pokrenut je nakon konzultacija s proizvođačima, prerađivačima i stručnjacima upućenima u stočarsko mljekarske prilike Republike Hrvatske, a sve na inicijativu Ministarstva poljoprivrede odnosno Savjeta za praćenje stanja u sektoru mljekarstva koji djeluje pri Ministarstvu.

Cilj označavanja mlijeka i mliječnih proizvoda Znakom je informiranje potrošača o podrijetlu i utvrđenoj kvaliteti mlijeka proizvedenog na hrvatskim farmama te ujedno promotivnom kampanjom osigurati povećanje potrošnje tih proizvoda uz istovremeno povećanje proizvodnje mlijeka na hrvatskim farmama.

Pravo na korištenje Znaka ostvaruje se za mlijeko i mliječne proizvode proizvedene na domaćim mliječnim farmama, a koje je prošlo kontrolu u Središnjem laboratoriju za kontrolu kvalitete mlijeka u Križevačkoj Poljani.

Korisnici znaka

 

Više podataka možete saznati na www.hrana-hrvatskih-farmi.hpa.hr