logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Uključite se već danas u izradu plana donošenja srpskih standarda za 2020. godinu

Institut za standardizaciju Srbije Vas poziva da dostavite svoje predloge za donošenje srpskih standarda i srodnih dokumenata i tako iskažete svoje potrebe i uzmete učešće u izradi  Plana donošenja srpskih standarda i srodnih dokumenata za 2020. godinu.

 

Vaši predlozi treba da sadrže pre svega međunarodne standarde (ISO i IEC) koje Institut treba da preuzme kao srpske standarde na srpskom ili engleskom jeziku i samo one evropske standarde koje treba doneti na srpskom jeziku. Napominjemo da je, zbog ograničenih resursa, Institut u mogućnosti da objavi samo određeni broj srpskih standarda na srpskom jeziku, dok je većina objavljenih srpskih standarda na engleskom jeziku. Iz tog razloga potrebno je da nam dostavite inicijalne prevode međunarodnih i evropskih standarda na srpski jezik.

Ukoliko ne postoji međunarodni i evropski standard za određenu oblast standardizacije, možete predložiti donošenje izvornog srpskog standarda ili reviziju postojećih izvornih srpskih standarda uz dostavljanje predloga odn. obrazloženja za njihovo donošenje ili reviziju.

Ovde možete preuzeti tabelu u koju možete uneti vaše predloge za donošenje standarda. Vaše predloge možete dostaviti najkasnije do 1. avgusta 2019. godine.

Osobe za kontakt u Institutu su:
– za opšte oblasti standardizacije: Radiša Knežević, tel. 3409-303, e-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
– za standardizaciju u oblasti elektrotehnike: Dragan Vuksanović, tel. 3409-380, e-pošta; Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

 

 

Izvor: iss.rs