logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Treće međunarodno senzorno ocenjivanje kvaliteta meda

Inovativni klaster "Panonska pčela" u saradnji s Naučnim institutom za prehrambene tehnologije iz Novog Sada organizuje treće po redu Međunarodno senzorno ocenjivanje kvaliteta meda pod nazivom "Kvalitetom do novih tržišta - 2019".

 

Na takmičenje mogu da se prijave svi pčelari iz zemlje i inostranstva koji dostave uzorke meda. Med mora biti sakupljen u 2019. godini, ne sme biti kristalizovan i može imati najviše 20 odsto vlage. Za svaki uzorak potrebno je dostaviti po tri poduzorka u staklenim teglama od 450 grama. Na teglama treba da je naznačena samo vrsta meda, a svi ostali podaci unose se na prijavni formular. Uzroci meda se dostavljaju od 19. 8. do 30. 9. 2019. Inovativnom klasteru "Panonska pčela". Teglice se mogu lično predati ili dostaviti putem pošte adekvatno upakovane.

Rezultati ocenjivanja, kako najavljuju organizatori, biće postavljeni na sajtu Klastera do 15. 10. 2019. i predstavljeni na Sajmu turizma u Novom Sadu u okviru manifestacije "Pčelarski sokak", a proglašenje pobednika i uručenje nagrada planira se za 16. 10. 2019. na Svetski dan hrane u Naučnom institutu za prehrambene tehnologije. Sva količina meda koja ostane posle ocenjivanja biće donirana u hunamitarne svrhe.

Detaljnije informacije mogu se dobiti u Inovativnom klasteru "Panonska pčela" na broj telefona +381 63 680 029 ili putem imejla: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

 

 

Izvor: poljoprivrednik.net