logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

ISS-u dodeljen sertifikat o akreditaciji

Nakon opsežne pripreme Instituta za standardizaciju Srbije (ISS) i sprovedenog postupka osvedočenja, Akreditaciono telo Srbije dodelilo je ove nedelje Institutu akreditaciju za obavljanje poslova sertifikacije sistema menadžmenta kvalitetom, i to u sledećim oblastima: građevinarstvo, zdravstvo, obrazovanje, mašinstvo, inženjerske aktivnosti i proizvodnja hrane.

 

Iako se Institut, kao pravni naslednik Saveznog zavoda za standardizaciju, smatra začetnikom poslova sertifikacije koje je obavljao u periodu od 1993. do 2008. godine, te samim tim ima i bogato iskustvo i kapacitete za obavljanje ovih poslova, ovo je prvi put da će Institut te poslove obavljati uz pravo korišćenja simbola akreditacije. Dobijanje ovog sertifikata dokaz je kompetentnosti, profesionalnosti i nepristrasnosti Instituta u obavljanju poslova sertifikacije sistema menadžmenta kvalitetom.

Sve organizacije koje žele da se sertifikuju i da na taj način pokažu kvalitet svojih proizvoda i usluga, a samim tim i da ostvare veću konkurentnost na tržištu, kao i svoje poslovne ciljeve, mogu kontaktirati Sertifikaciono telo ISS-a putem telefona ili slanjem prijave koja se nalazi na ovoj adresi.

 

Izvor: iss.rs