logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Upravljanje vanrednim situacijama, najvažniji koraci - vlog

Upravljanje vanrednim situacijama je zahtev u svim standardima za bezbednost hrane. COVID-19 pandemija je vanredna situacija za koju nismo bili spremni u potpunosti. Ipak, reakcija industrije hrane na takvu situaciju je bila pravovremena i na iznenađujuće dobrom nivou.

 

Da li su za to zaslužni standardi, zakonski zahtevi ili svakodnevna borba sa nevidljivim neprijateljem u proizvodnji hrane?

U ovom vlogu odgovorili smo na najvažnija pitanja u vezi upravljanja sa vanrednim situacijama. Petar Milutinović je na poziciji Integrated Risk Manager-a u kompaniji Group Security & Loss Prevention - GSLP i podelio je svoja ekspertska iskustva i iskustva kompanije kroz "Addicted to food" vlog razgovor, koji organizuje Vladimir Surčinski.

Neka od pitanja:

04:00 koje su to vanredne situacije sa kojima se kompanije najčešće susreću?
07:00 koji su to najveći propusti prilikom implementacije procedura?
11:00 kako da industrija identifikuje vanredne / krizne situacije?
13:00 koje su to metode za procenu rizika vanrednih situacija?
22:00 preispitivanje procedura / simulacije i vežbe vanrednih situacija
27:50 šta je neophodno da bi industrija reagovala brzo na vanrednu situaciju
30:50 koraci za vraćanje u normalno stanje nakon vanrednog stanja
32:15 koraci za upravljanje vanrednim situacijama i odgovornosti

 

 

 

 

Izvor: "Addicted to food"