logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Uključite se u izradu plana donošenja srpskih standarda za 2021. godinu

Komisije za standarde i srodne dokumente Instituta za standardizaciju Srbije počele su sa pripremom Plana donošenja srpskih standarda i srodnih dokumenata za 2021. godinu.

 

Kako bi svim zainteresovanim stranama bilo omogućeno da iskažu svoje potrebe i tako uzmu učešće u izradi ovog plana, pozivamo vas da nam dostavite svoje predloge za donošenje srpskih standarda i srodnih dokumenata.

Vaši predlozi treba da sadrže pre svega međunarodne standarde (ISO i IEC) koje Institut treba da preuzme kao srpske standarde na srpskom ili engleskom jeziku i samo one evropske standarde koje treba doneti na srpskom jeziku. Napominjemo da je, zbog ograničenih resursa, Institut u mogućnosti da objavi samo određeni broj srpskih standarda na srpskom jeziku, dok je većina objavljenih srpskih standarda na engleskom jeziku. Iz tog razloga potrebno je da nam dostavite inicijalne prevode međunarodnih i evropskih standarda na srpski jezik.

Ukoliko ne postoji međunarodni i evropski standard za određenu oblast standardizacije, možete predložiti donošenje izvornog srpskog standarda ili reviziju postojećih izvornih srpskih standarda uz dostavljanje predloga odnosno obrazloženja za njihovo donošenje ili reviziju.

Molimo vas da nam za predloge za donošenje standarda dostavite najkasnije do 30. juna 2020. godine.

Osobe za kontakt u Institutu su: – za opšte oblasti standardizacije: Radiša Knežević, tel. 3409-303, e-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.; – za standardizaciju u oblasti elektrotehnike: Goran Bajić, tel. 3409-380, e-pošta; Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Tabela za predloge

 

 

Izvor: iss.rs