logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

HORES kreirao pečat "Čisto i sigurno" za turističke objekte

Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije HORES saopštilo je da je po ugledu na evropske članice HOTREC-a kreiralo pečat Čisto i sigurno (Clean & Safe) koji treba da omogući hotelima i restoranima da imaju sertifikat koji će ih izdvojiti kao sigurne objekte za obavljanje turističkih aktivnosti.

 

Na ovaj način propisala bi se pravila o higijenskim i zdravstveno-bezbjednosnim mjerama u skladu sa preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, i naših nacionalnih zdravstvenih institucija, sa ciljem spriječavanja širenja virusa COVID-19, kao i drugih infekcija.

Uvođenjem jedinstvenog prepoznatljivog sertifikata, potencijalni gosti bi mogli da budu informisani da je ovo bezbjedna zona i da mogu, sa povjerenjem, da rezervišu putovanja za sebe i porodice, navodi se u saopštenju.

Nacionalna turistička organizacija Srbije (TOS) informisaće svoje partnere i promovisaće Srbiju u svijetu kao bezbjednu destinaciju, sa preduzetim mjerama koje spriječavaju širenje virusa, navodi HORES u saopštenju.

Kako se dodaje, Clean & Safe zajedno su kreirali HORES i Turistička organizacija Srbije (TOS), uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

 

 

Izvor: ekapija.com