logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Dan Instituta za standardizaciju Srbije i Svetski dan standarda

U petak, 2. oktobra 2020. godine, u Institutu za standardizaciju Srbije svečano je obeležen Dan Instituta i Svetski dan standarda.

 

Ova dva značajna datuma svake godine proslavljamo istovremeno i uvek u ovo doba godine, s obzirom na to da se zvanično Danom ISS-a smatra 16. septembar, a Dan standarda se u celom svetu obeležava 14. oktobra. Ovogodišnji moto Svetskog dana standarda glasi: Standardima zaštitimo planetu i predstavlja jasnu poruku za jačanje svesti o značaju ekologije i potrebi da više brinemo o životnoj sredini.

Povodom nacionalnog i svetskog praznika standardizacije, Institut tradicionalno izražava naročitu zahvalnost istaknutim članovima komisija za standrade i srodna dokumenta za angažovanje i doprinos koji daju svojim radom. Tako je i ove godine izabrano 6 dobitnika priznanja, i to:

dobitnici zahvalnica:

  • Nadica Drljević, JP EPS, Rudarski Basen Kolubara, član Komisije KS B082, Rudarstvo
  • Slađana Tomić, “Profilab” član Komisije KS F038, Tekstil
  • Snežana Vlajić, “IMW Institut d.o.o. Lužnice” član Komisije KS C017-1, Metode hemijske analize gvožđa i čelika

dobitnici plaketa:

  • Prof. Momir Praščević, Fakultet zaštite na radu, Niš, predsednik Komisije KS Z043, Zaštita od buke
  • Nebojša Jokić, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, Sektor za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije, načelnik Centra za reagovanje na napade na informacioni sistem
  • „KVALITET” a.d. Niš, član Instituta.

Zbog trenutne situacije, gosti Instituta bili su samo dobitnici priznanja, uz poštovanje epidemioloških mera. Kako bismo ovaj, za nas veoma važan događaj podelili sa svima, bio je obezbeđen prenos uživo na društvenoj mreži Fejsbuk.

 

 

Izvor: iss.rs