logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Elektronski bilten ATS-a br. 23 - izdanje septembar 2020

ATS je predstavio novo 23. izdanje Biltena ATS-a. Tema ovoga broja je novo izdanje dokumenta ILAC-P15:05/2020 za primenu standarda ISO/IEC 17020:2012 - Ocenjivanje usaglašenosti - Zahtevi za rad različitih tela koja obavljaju kontrolisanje.

 

Ovaj dokument se koristi u postupku ocenjivanja kontrolnih tela od strane akreditacionih tela, ali i kao dokument koji sadrži informacije za kontrolna tela, a u vezi primene referentnog standarda. Rok za primenu dokumenta je novembar 2021. godine. Kako bi ovaj dokument što bolje približili njegovim korisnicima, ATS je detaljno prikazao izmene u odnosu na njegovo prethodno izdanje iz 2016. godine i posebno su istakli novine.

U Biltenu ATS-a, govori se i o usvajanju novih i izmeni postojećih dokumenata ATS-a, predstavljeni su Izveštaji EA i EA MLA za 2019. godinu i pored novosti iz sveta akreditacije, date su i novosti iz oblasti metrologije i standardizacije.

Ukoliko imate neki komentar ili predlog u vezi sa sadržajem Biltena, slobodno možete poslati na ATS-ov poznati mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Elektronski bilten ATS-a br. 23 - izdanje septembar 2020

 

 

Izvor: ats.rs