logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Unapređenje rada infocentara za standarde

U cilju kontinuiranog unapređenja svojih usluga, Institut za standardizaciju Srbije je krajem prošle nedelje organizovao onlajn-sastanak sa predstavnicima infocentara u regionalnim privrednim komorama u Subotici, Novom Sadu, Valjevu, Nišu, Kraljevu i Zaječaru.

 

Ovi informacioni centri za standarde osnovani su krajem 2018. godine, u okviru projekta koji je finansirala Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), a kako je Institut od tada uveo brojne novine u svom poslovanju, ovaj sastanak je bio prilika i da se predstave te novine, ali i da se razmene iskustva i utisci u dosadašnjem radu. Istovremeno, predstavnici infocentara su ukazali i na probleme u radu i dali niz korisnih predloga za poboljšanje rada infocentara i njihovu promociju.

Predstavnik Instituta je učesnicima sastanka najpre predstavio novi veb-sajt ISS-a i ukratko im pojasnio novi sistem pretraživanja standarda, kao i detalje u vezi sa učlanjenjem u komisije za standarde. Takođe, predstavnik Instituta je govorio o mogućnostima slobodnog preuzimanja standarda koji se odnose na medicinsku i zaštitnu opremu, što je jedna od odluka donetih na evropskom i međunarodnom nivou u cilju globalne borbe protiv COVID-19. Podržavajući ovu odluku Institut je omogućio slobodan pristup ovim standardima svim zainteresovanim stranama, proizvođačima i ostalima koji u ovom vremenu pandemije žele da svoje proizvodne pogone preusmere na proizvodnju zaštitnih rukavica, odeće, maski i druge zaštitne i medicinske opreme.

Takođe, detaljno su na sastanku opisane i predstavljene nove usluge Instituta, a posebno organizacija vebinara sa najrazličitijim aktuelnim temama iz oblasti standardizacije, koji su u poslednjem periodu privukli najveću pažnju naših korisnika.

 

 

Izvor: iss.rs