logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Animal Commerce podiže standarde u proizvodnji kokošijih jaja

Kompanije Agreks doo, Donji Žabar i Animal Commerce doo, Beograd završili implementaciju IFS standarda i dobili IPPC dozvolu.

 

"Naša osnovna delatnost je proizvodnja i plasman konzumnih kokošijih jaja i u toj branši smo jedina proizvodno i tehnološki zaokružena kompanija, što znači da imamo unutar preduzeća ogromnu bazu znanja i iskustva koje uz savremene proizvodne kapacitete našim potrošačima pruža kvalitetan, pristupačan i zdravstveno bezbedan proizvod. Od prošle godine smo jedina kompanija iz Bosne i Hercegovine koja može kokošija jaja da izvozi u zemlje Evropske unije i u prvih 10 meseci 2020. smo već realizovali promet 5 miliona jaja sa našim ino partnerima, a plan je da se sledeće godine taj broj poveća" - kaže Bojan Mirkić, izvršni direktor Animal Commerce doo Beograd i zamenik predsednika uprave Agreks doo Donji Žabar.

Svi kapaciteti i proizvodnja kojima kompanija raspolaže su u potpunosti usklađeni sa EU standardima i direktivama vezano za dobrobit životinja. Brend pod kojim plasiraju svoje proizvode je Naj jaje, a osim njega tu je i Koka Slobodanka-jaja iz podnog uzgoja.

"Jedan je IFS standard verzija 6.1 kojim smo primenili najbolje evopske prakse u vezi bezbednosti hrane i kvaliteta naših proizvoda. Na održanom auditu ostvarili smo izuzetno visoku ocenu od 95,7%. Drugi važan dokument koji smo ishodovali je Integrisana dozvola za prevenciju i kontrolu zagađenja životne sredine (IPPC), koja odražava našu posvećenost bezbednom zbrinjavanju otpada, očuvanju održivog poslovanja i zaštitu životne sredine. Stvar na koju smo ponosni jeste da smo prva kompanija u ovoj branši koja je uvela IFS standard i ispunila uslove za dobijanje IPPC dozvole kako u Srbiji, tako i na celom području Zapadnog Balkana."

 

Izvor: eKapija.rs