logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Pošta Srbije dobila Zlatni sertifikat

Pošti Srbije zvanično je dodeljen Zlatni A sertifikat za upravljanje kvalitetom u međunarodnom poštanskom saobraćaju, od strane Međunarodnog biroa Svetskog poštanskog saveza (SPS).


Poštin Zlatni sertifikat najvišeg je ranga, važi od 17. decembra 2020. do 16. decembra 2023. godine, uz godišnje potvrđivanje održanja standarda.

Međunarodni biro Svetskog poštanskog saveza (SPS) dodelio je Pošti Srbije zlatni A sertifikat za upravljanje kvalitetom u međunarodnom poštanskom saobraćaju, čime se potvrđuje da Pošta Srbije u svemu ispunjava najviše međunarodne standarde i propise u obavljanju međunarodnog poštanskog saobraćaja, odnosno, da se prijem, prerada, prenos i uručenje poštanskih pošiljaka u međunarodnom poštanskom saobraćaju pruža strogo u skladu sa definisanim aktima i po najvišim standardima Svetskog poštanskog saveza.

„Zlatni standard je dokaz konstantnog i predanog rada zaposlenih u Pošti Srbije. Ovo odlikovanje Svetskog poštanskog saveza ohrabruje da održimo postignuti nivo kvaliteta, kao i da nastavimo da se posvećeno bavimo poboljšanjem i unapređenjem usluga za naše korisnike, a da istovremeno, kao zemlja osnivač Svetskog poštanskog saveza, doprinosimo unapređenju kvaliteta usluge na globalnom nivou, rame uz rame sa najboljima”, izjavila je Mira Petrović, v. d. direktora Pošte Srbije.

Sertifikat nivoa A (Zlato) je najvišeg ranga i SPS ga dodeljuje poštanskim upravama za koje se, na osnovu metodologije za sertifikovanje upravljanja kvalitetom, utvrdi da poštuju najviše međunarodne standarde i procedure u poštanskom saobraćaju, i traje tri godine. Osim zlatnog, postoje i srebrni i bronzani nivo kvaliteta.

Zlatni standard će Pošti Srbije biti zvanično uručen na 27. Kongresu Svetskog poštanskog saveza, u avgustu ove godine u Abidžanu, Obala Slonovače. O tome je v. d. direktora Pošte Srbije Miru Petrović zvaničnim pismom obavestio generalni direktor Svetskog poštanskog saveza Bišar Husein, uz izraze zahvalnosti na doprinosu kvalitetu i unapređivanju međunarodnog poštanskog saobraćaja.

 

Izvor: posta.rs