logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

ISS na čelu radne grupe međunarodnog tehničkog komiteta

Domaći stručnjaci angažovani su u radu međunarodnih i evropskih stručnih tela za donošenje standarda, čime su direktno uključeni u razvoj standardizacije na međunarodnom i evropskom nivou.

 

Zahvaljujući aktivnom učešću našeg predstavnika u tehničkom komitetu ISO/TC 292, kao i ISO/TC 262, Institut za standardizaciju Srbije dobio je priliku za predsedavanje sekretarijatom radne grupe koju je do sada vodio AFNOR, francusko nacionalno telo za standardizaciju.

Mirjana Mirković-Đorđević, sekretar više komisija za standarde u ISS-u, između ostalih i A292 - Bezbednost i otpornost, izabrana je za novog sekretara međunarodne združene radne grupe ISO/TC 262/JWG 01 "Joint ISO/TC 262 - ISO/TC 292 WG; Managing emerging risk". Lead Standards Development Manager ISO/TC 262, Nele Zgavc iz nacionalne organizacije za standardizaciju Velike Britanije, BSI, nakon razmatranja kompetencija, doneo je odluku o imenovanju Mirjane Mirković-Đorđević za sekretara JWG1.

Zvanična tranzicija biće objavljena krajem oktobra ove godine, nakon primopredaje dužnosti od AFNOR-a. Upravljanje sekretarijatom međunarodne radne grupe za ISS predstavlja veliki uspeh i značajnu dužnost, koja će, kao i sve dosadašnje međunarodne obaveze, biti obavljana stručno i odgovorno.

 

Izvor: iss.rs