logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Bor ulaže više od 25 miliona dinara u opremu za zaštitu životne sredine

Gradska uprava grada Bora raspisala je tender za nabavku opreme za zaštitu životne sredine. Oprema će, kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, biti namenjena za prikupljanje, umrežavanje, analiziranje i informisanje građana o aerozagađenju.

 

Procenjena vrednost tendera iznosi 25.66.666,66 dinara, a rok za podnošenje ponuda je 6. decembar.

U skladu sa merama i aktivnostima koji su predviđenim Kratkoročnim akcionim planom za smanjenje zagađenja vazduha u Boru predviđeno je unapređnje mernih mesta za kontrolu kvaliteta vazduha u lokalnoj mreži, a tenderom je obuhvaćena nabavka analizatora za kontinualno merenje sumpor dioksida sa cilindrom za gas (kalibraciona boca), zatim tri meteorološke stanice i 4 automatska analizatora suspendovanih čestica veličine PM10 i PM2,5.

Tenderom je obuhvaćena i nabavka 4 uređaja za arhiviranje podataka sa mernih uređaja, softveri za prikaz podataka sa svih mernih mesta i za povezivanje sa javnih displeja i prikaz stanja kvaliteta vazduha u realnom vremenu, kao i 3 kontejnera za smeštaj opreme za kontrolu kvaliteta vazduha i jedan javni displej (led bilbord).

Više detalja ovde.

 

 

Izvor: ekapija.com