logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Kako Hilton postaje "zelen"

Akreditovana sertifikacija sistema menadžmenta energijom pomaže preduzećima da smanje svoj ekološki otisak i smanje troškove. Lanac hotela Hilton je sa uvođenjem ISO 50001, a podržavajući SDG7 i SDG13 smanjio energetski intenzitet za 20,6% i intenzitet ugljenika za 30% .

 

Pre nekoliko godina, Hilton je postao prvi globalni ugostiteljski lanac koji je postigao celokupni portfolio sertifikata prema ISO 50001, tvrde predstavnici kompanije. Sertifikat, koji je postignut nakon opsežne nadogradnje na LightStay, kompanijinu platformu za merenje performansi korporativne odgovornosti, dopunio je postojeće sisteme menadžmenta ISO 9001 i ISO 14001. Sa svoja tri ISO sertifikata za čitav portfelj, Hilton je upečatljiv primer kako kompanije mogu da koriste ISO standarde za upravljanje svojim poslovanjem na efikasan i održiv način.

Ranije ove godine, Hilton je objavio svoje ciljeve za Travel with Purpose za 2030. godinu, koji uključuju obavezu da prepolove svoj uticaj na životnu sredinu, a istovremeno udvostruče ulaganja u društveni uticaj, kao deo svoje strategije za unapređenje Agende Ujedinjenih nacija za održivi razvoj do 2030. godine (SDG-ove). Portal ISO focus je pitao Makima Verstrita, potpredsednika za korporativnu odgovornost i ADA usklađenost u Hiltonu, kako će ISO 50001 podržati ove napore i pomoći Hiltonu da ispuni svoju misiju da postane najodrživija svetska ugostiteljska kompanija.

Kompletan intervju možete pročitati ovde.

 

 

Izvor: iso.org