logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

HZN: Važna obavijest korisnicima vezano uz COVID-19

S obzirom na novonastalu okolnost epidemijskog i pandemijskog širenja bolesti COVID - 19 sukladno uputama Vlade RH i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Hrvatski zavod za norme - HZN (u daljnjem tekstu: Zavod) poduzima potrebne mjere u praćenju razvoja situacije i sprečavanju širenja zaraze.

Opširnije...

Imenovanje vršiteljice dužnosti ravnatelja HAA

Vlada Republike Hrvatske je na zatvorenome dijelu 211. sjednice, održane 12. ožujka 2020. godine, razriješila dosadašnjeg vršitelja dužnosti ravnatelja Hrvatske akreditacijske agencije Tihomira Babića, s danom 5. ožujka 2020., radi isteka razdoblja na koje je imenovan.

Opširnije...

EA re-evaluacija HAA, drugi dio

Nastavno na prvi dio re-evaluacije proveden u rujnu 2019. godine, u tjednu od 13. do 17. siječnja 2020. godine uspješno je provedena redovna re-evaluacija Hrvatske akreditacijske agencije (HAA), u svrhu zadržavanja statusa HAA kao potpisnice multilateralnog sporazuma o akreditaciji (EA MLA) za akreditacijsku shemu za ispitne laboratorije, uključujući ocjenjivanje laboratorija prema novom izdanju norme HRN EN ISO/IEC 17025:2017 (Opći zahtjevi za osposobljenost ispitnih i umjernih laboratorija, ISO/IEC 17025:2017; EN ISO/IEC 17025:2017).

Opširnije...

Nagrada dr. sc. Josip Čiček

Upravni odbor Hrvatskog društva menadžera kvalitete raspisao je javni natječaj za dodjelu Nagrade dr. sc. Josip Čiček, za najbolje studentske radove iz područja Sustava Upravljanja, u 2020. godini.

Opširnije...

Hrvatski otočni proizvod 2019.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije nastavlja izvođenje projekta vizualnog označavanja otočnih proizvoda oznakom “Hrvatski otočni proizvod” koji je pokrenut početkom 2007. s namjerom poticanja otočnih proizvođača u proizvodnji izvornih i kvalitetnih proizvoda.

Opširnije...

EU zahtjevi za ekološki dizajn

Na određene se proizvode primjenjuju minimalni zahtjevi povezani s energetskom učinkovitosti. Riječ je o takozvanim zahtjevima za ekološki dizajn, kojima se želi smanjiti negativan učinak određenog proizvoda na okoliš tijekom čitavog ciklusa njegova trajanja.

Opširnije...

Održana konferencija 22. Bureau Veritas dani

Od 16.-18.10.2019.u Umagu u Hotelu Meliá Coral održani su 22. Bureau Veritas dani. 145 sudionika ovogodišnje konferencije je sudjelovalo na predavanjima i radionicama čija je programska okosnica bila Održivi razvoj i kibernetička sigurnost.

Opširnije...

Bespovratna sredstva za ISO 9001 i EMAS

Kako bi smanjili financijske troškove koji nastaju kod uvođenja sustava ISO 9001 i EMAS za potrebe ukidanja statusa otpada možete se prijaviti na Poziv za dostavu projektnih prijedloga Uvođenje sustava upravljanja poslovnim procesima i kvalitetom (ISO i slične norme) koji se prijavljuje putem sustava eFondovi.

Opširnije...

Gligora osvojila čak 8 medalja na World Cheese Awards, nagrađen i sir sa senfom

Na ovogodišnjem natjecanju World Cheese Awards, ovog puta održanog u Bergamu u Italiji, u ogromnoj konkurenciji rekordno prijavljenih 3804 sira iz cijelog svijeta, Sirana Gligora s otoka Paga je osvojila čak osam medalja; četiri zlata (Paški sir, Likotin afiniran u maraski, Kolan afiniran u maslini, Kravlji sir iz luga), dva srebra (Likotin afiniran u maraski, sir sa senfom) te dvije bronce (Žigljen i Liburjan).

Opširnije...

HACCP radionica za voditelje HACCP tima

Odjel za upravljanje kvalitetom Hrvatske gospodarske komore kao dio Programa pomoći subjektima u poslovanju s hranom organizira besplatnu dvodnevnu HACCP radionicu koja će se održati 18. i 19. rujna, od 10 do 16 sati u Hrvatskoj gospodarskoj komori, na adresi Rooseveltov trg 2, u Zagrebu.

Opširnije...

Ledo pretočio namaz u sladoled - Lino Lada najbolja na svijetu

International Ice Cream Consortium Ledin sladoled Lino Lada proglasio je najboljim na svijetu. Stručnjake na natjecanju u Švedskoj oduševio je, kako su priopćili iz Leda, jedinstven oblik ovog sladoleda, inovativni mekani preljev, a presudilo je što je namaz Lino Lada uspješno prenesen na sladoled.

Opširnije...