logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

EA re-evaluacija HAA, drugi dio

Nastavno na prvi dio re-evaluacije proveden u rujnu 2019. godine, u tjednu od 13. do 17. siječnja 2020. godine uspješno je provedena redovna re-evaluacija Hrvatske akreditacijske agencije (HAA), u svrhu zadržavanja statusa HAA kao potpisnice multilateralnog sporazuma o akreditaciji (EA MLA) za akreditacijsku shemu za ispitne laboratorije, uključujući ocjenjivanje laboratorija prema novom izdanju norme HRN EN ISO/IEC 17025:2017 (Opći zahtjevi za osposobljenost ispitnih i umjernih laboratorija, ISO/IEC 17025:2017; EN ISO/IEC 17025:2017).

Opširnije...

Nagrada dr. sc. Josip Čiček

Upravni odbor Hrvatskog društva menadžera kvalitete raspisao je javni natječaj za dodjelu Nagrade dr. sc. Josip Čiček, za najbolje studentske radove iz područja Sustava Upravljanja, u 2020. godini.

Opširnije...

Hrvatski otočni proizvod 2019.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije nastavlja izvođenje projekta vizualnog označavanja otočnih proizvoda oznakom “Hrvatski otočni proizvod” koji je pokrenut početkom 2007. s namjerom poticanja otočnih proizvođača u proizvodnji izvornih i kvalitetnih proizvoda.

Opširnije...

EU zahtjevi za ekološki dizajn

Na određene se proizvode primjenjuju minimalni zahtjevi povezani s energetskom učinkovitosti. Riječ je o takozvanim zahtjevima za ekološki dizajn, kojima se želi smanjiti negativan učinak određenog proizvoda na okoliš tijekom čitavog ciklusa njegova trajanja.

Opširnije...

Održana konferencija 22. Bureau Veritas dani

Od 16.-18.10.2019.u Umagu u Hotelu Meliá Coral održani su 22. Bureau Veritas dani. 145 sudionika ovogodišnje konferencije je sudjelovalo na predavanjima i radionicama čija je programska okosnica bila Održivi razvoj i kibernetička sigurnost.

Opširnije...

Bespovratna sredstva za ISO 9001 i EMAS

Kako bi smanjili financijske troškove koji nastaju kod uvođenja sustava ISO 9001 i EMAS za potrebe ukidanja statusa otpada možete se prijaviti na Poziv za dostavu projektnih prijedloga Uvođenje sustava upravljanja poslovnim procesima i kvalitetom (ISO i slične norme) koji se prijavljuje putem sustava eFondovi.

Opširnije...

Gligora osvojila čak 8 medalja na World Cheese Awards, nagrađen i sir sa senfom

Na ovogodišnjem natjecanju World Cheese Awards, ovog puta održanog u Bergamu u Italiji, u ogromnoj konkurenciji rekordno prijavljenih 3804 sira iz cijelog svijeta, Sirana Gligora s otoka Paga je osvojila čak osam medalja; četiri zlata (Paški sir, Likotin afiniran u maraski, Kolan afiniran u maslini, Kravlji sir iz luga), dva srebra (Likotin afiniran u maraski, sir sa senfom) te dvije bronce (Žigljen i Liburjan).

Opširnije...

HACCP radionica za voditelje HACCP tima

Odjel za upravljanje kvalitetom Hrvatske gospodarske komore kao dio Programa pomoći subjektima u poslovanju s hranom organizira besplatnu dvodnevnu HACCP radionicu koja će se održati 18. i 19. rujna, od 10 do 16 sati u Hrvatskoj gospodarskoj komori, na adresi Rooseveltov trg 2, u Zagrebu.

Opširnije...

Ledo pretočio namaz u sladoled - Lino Lada najbolja na svijetu

International Ice Cream Consortium Ledin sladoled Lino Lada proglasio je najboljim na svijetu. Stručnjake na natjecanju u Švedskoj oduševio je, kako su priopćili iz Leda, jedinstven oblik ovog sladoleda, inovativni mekani preljev, a presudilo je što je namaz Lino Lada uspješno prenesen na sladoled.

Opširnije...

EA re-evaluacija HAA

U tjednu od 23.-27. rujna 2019. Europska organizacija za akreditaciju (EA) provela je redovnu re- evaluaciju Hrvatske akreditacijske agencije (HAA) nakon četiri godine, u svrhu zadržavanja statusa HAA kao potpisnice multilateralnog sporazuma o akreditaciji (EA MLA) u području akreditacije ispitnih laboratorija, uključujući medicinske laboratorije, umjernih laboratorija, certifikacijskih tijela za proizvode, osoblje i sustave upravljanja, inspekcijskih tijela te verifikatora stakleničkih plinova.

Opširnije...

HZN e-Glasilo br. 7 - 2019

Hrvatski zavod za norme objavio je HZN e-Glasilo br. 7-2019 i novi oglasnik za normativne dokumente u kojima donosi nove informacije iz svijeta normizacije.

Opširnije...