logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Udruženim snagama do kvalitetnije i bezbjednije hrane

Projekat, Centar izvrsnosti za digitalizaciju procesa procjene mikrobiološke bezbjednosti hrane i identifikaciju parametara kvaliteta neophodnih za sertifikaciju autentičnosti hrane (FoodHub) vrijedan 1.200.000 eura realizuje se od januara ove godine i već je postigao značajne rezultate.

Opširnije...

Crna Gora razvila efikasan sistem bezbjednosti hrane

Crna Gora je razvila efikasan sistem bezbjednosti hrane, usaglašen sa standardima EU i spreman da odgovori izazovima i obezbijedi da naši građani imaju u ponudi bezbjedne proizvode, saopšteno je iz Uprave za bezbjednost hrane povodom 7. juna - Svjetskog dana bezbjednosti hrane.

Opširnije...

8. maj - Dan Instituta za standardizaciju Crne Gore

Institut kao nacionalno tijelo za standardizaciju, zastupajući interese svih zainteresovanih strana u ovoj značajnoj oblasti, uspostavlja, održava i razvija sistem standardizacije u Crnoj Gori poštujući zahtjeve i preporuke međunarodnih i evropskih organizacija.

Opširnije...

Novi MEST

U martu 2020. godine Institut za standardizaciju Crne Gore (ISME) donio je nove crnogorske standarde i srodna dokumenta. Rješenje o njihovom donošenju objavljeno je u Službenom listu Crne Gore, br. 12/2020 od 11.03.2020. godine.

Opširnije...

Hrana na našem tržištu evropskog kvaliteta

Hrana u Crnoj Gori je u visokom stepenu bezbjedna, država je uspostavila efikasan sistem sigurnosti hrane usaglašen sa standardima EU - sistem koji je zavrijedio povjerenje potrošača, kazala je u intervjuu za Pobjedu direktorica Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Vesna Daković.

Opširnije...

EPCG dobila međunarodne ISO sertifikate

Predstavnici kompanije SGS, jedne od najprestižnijih svjetskih kuća za serfifikaciju sa sjedištem u Ženevi, uručili su Elektroprivredi Crne Gore sertifikate za integrisani sistem menadžmenta, nakon što je tim provjerivača SGS-a, u posljednjih nekoliko mjeseci, realizovao sertifikacionu provjeru primenjujući vrlo visoke zahtjeve SGS Globalnih procedura.

Opširnije...

Javni poziv

Program stručne prakse namijenjen je nezaposlenim licima koja se prvi put stručno osposobljavaju za zanimanja za koja su stekla određenu vrstu i stepen stručne spreme, a radi osposobljavanja za samostalni rad i polaganje pripravničkog, odnosno stručnog ispita, u skladu sa zakonom ili opštim aktom poslodavca.

Opširnije...