logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Nema kompromisa kada se kontroliše bezbjednost hrane

Potrošači u našoj zemlji imaju u ponudi zdravstveno bezbjedne prehrambene proizvode, bilo da dolaze iz uvoza ili su iz domaće proizvodnje, uprao zahvaljujući uspostavljenom sistemu kontrole, kazala je u intervjuu za Pobjedu direktorica Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Vesna Daković.

Opširnije...

Od 1. avgusta 2021. projektovanje građevinskih konstrukcija samo u skladu sa eurokodovima

U cilju inoviranja i usaglašavanja nacionalnog zakonodavstva sa zakonodavstvom Evropske unije, Ministarstvo održivog razvoja i turizma donijelo je više podzakonskih akata - pravilnika kojima se propisuju tehnička svojstva za različite vrste konstrukcija u objektima (betonske, zidane, drvene, čelične, spregnute i aluminijumske), zahtjevi za izradu tehničke dokumentacije, građenje, upotrebu, održavanje i drugi zahtjevi za konstrukcije, kao i tehnička svojstva i drugi zahtjevi za građevinske proizvode koji su namijenjeni za ugradnju u predmetnu konstrukciju.

Opširnije...

Udruženim snagama do kvalitetnije i bezbjednije hrane

Projekat, Centar izvrsnosti za digitalizaciju procesa procjene mikrobiološke bezbjednosti hrane i identifikaciju parametara kvaliteta neophodnih za sertifikaciju autentičnosti hrane (FoodHub) vrijedan 1.200.000 eura realizuje se od januara ove godine i već je postigao značajne rezultate.

Opširnije...

Crna Gora razvila efikasan sistem bezbjednosti hrane

Crna Gora je razvila efikasan sistem bezbjednosti hrane, usaglašen sa standardima EU i spreman da odgovori izazovima i obezbijedi da naši građani imaju u ponudi bezbjedne proizvode, saopšteno je iz Uprave za bezbjednost hrane povodom 7. juna - Svjetskog dana bezbjednosti hrane.

Opširnije...

8. maj - Dan Instituta za standardizaciju Crne Gore

Institut kao nacionalno tijelo za standardizaciju, zastupajući interese svih zainteresovanih strana u ovoj značajnoj oblasti, uspostavlja, održava i razvija sistem standardizacije u Crnoj Gori poštujući zahtjeve i preporuke međunarodnih i evropskih organizacija.

Opširnije...

Novi MEST

U martu 2020. godine Institut za standardizaciju Crne Gore (ISME) donio je nove crnogorske standarde i srodna dokumenta. Rješenje o njihovom donošenju objavljeno je u Službenom listu Crne Gore, br. 12/2020 od 11.03.2020. godine.

Opširnije...