logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Spriječen uvoz 300 tona nebezbjednog voća i povrća

Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove u prethodna tri mjeseca sa granice je vratila ili uništila blizu 300 tona voća i povrća, kod kojeg je najčešće bio zabilježen povišen nivo pesticida ili drugih materija koje mogu ugroziti zdravlje potrošača.

Opširnije...

Početak javne rasprave

Institut za standardizaciju Crne Gore je objavio javnu raspravu br. 7/2021, za ukupno 627 standarda i srodnih dokumenata (lista javne rasprave je na početnoj strani).

Opširnije...

ISME je postao punopravni član ISO-a

Sa posebnim zadovoljstvom ističemo vijest da je ISME, uz podršku Osnivača - Vlade Crne Gore, nakon 14 godina od osnivanja postao punopravni član Međunarodne organizacije za standardizaciju (ISO).

Opširnije...

Uloga standarda u zaštiti životne sredine

Na sjednici Koordinacionog odbora za kvalitet Privredne komore Crne Gore, održane 22. septembra 2021. godine predstavljene su teme „Metrologija i infrastruktura kvaliteta“ i „Uloga i značaj standardizacije i standarda u zaštiti životne sredine”.

Opširnije...

U pripremi nacionalni softver za proračun energetskih karakteristika zgrada - Nudi mogućnost sticanja MEEC sertifikata

Direktiva o energetskim karakteristikama zgrada (Directive 2010/31/EU on the energy performance of buildings – EPBD) je osnovni instrument praktične politike energetske efikasnosti Evropske unije i predstavlja značajnu obavezu za njene zemlje članice. EPBD Direktiva zahtijeva sistematski pristup u ocjeni energetskih karakteristika zgrada i jedan od njenih osnovnih zahtjeva je uspostavljanje sistema sertifikacije energetskih karakteristika zgrada, prenosi portal Energetska-efikasnost.me.

Opširnije...