logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Sertifikacija organske proizvodnje zakonski obavezna

Sertifikacija organske proizvodnje je obavezujuća po važećem zakonu, dok sami proizvod takođe mora imati sertifikat koji dokazuje da je on organski a na pakovanju mora postojati logo - crnogorski organski proizvod sa godinom proizvodnje i nazivom proizvođača, objavili su iz Monteorganike.

Opširnije...

Vodič kroz principe QMSa za MMSP u Crnoj Gori

Vodič kroz principe QMS-a za mikro, mala i srednja preduzeća u Crnoj Gori, koji je pripremio Institut za standardizaciju Crne Gore, a koji finansira Evropska unija i sprovodi konzorcijum EPRD kroz Projekat IPA 2020 Povećanje kapaciteta institucija usaglašavanjem i sprovođenjem pravnih tekovina Evropske unije u oblasti konkurentnosti i inovacija, pruža jasan i sažet pregled principa sistema upravljanja kvalitetom u mikro, malim i srednjim preduzećima.

Opširnije...

Kvalitet je kamen temeljac svakog poslovanja

Principi i metode unapređenja kvaliteta mogu pomoći organizacijama da se brzo i efikasno pozabave nerazdvojivim neefikasnostima, omogućavajući im da brže, ekonomičnije i održivije ispune promjenljiva očekivanja kupaca od svojih konkurenata.

Opširnije...

Održana obuka: ISO/IEC 17021, Ocjenjivanje usaglašenosti - Zahtjevi za tijela koja obavljaju provjeru i sertifikaciju sistema menadžmenta

U okviru IPA Projekta finansiranog iz EU IPA Godišnjeg akcionog programa za 2020. godinu, u periodu od 16. do 20. oktobra 2023. godine, organizovana je četvorodnevna obuka za zaposlene Instituta za standardizaciju Crne Gore i njegove saradnike na temu ISO/IEC 17021-1:2018 Ocjenjivanje usaglašenosti - Zahtjevi za tijela koja obavljaju provjeru i sertifikaciju sistema menadžmenta - Dio 1: Zahtjevi (u okviru projektne podaktivnosti 2.3.5).

Opširnije...

Primjena ESG standarda u bankarstvu od velikog značaja

Sve zemlje regiona imaju dobar tržišni potencijal, a primjena ESG standarda u bankarstvu je od velikog značaja, poručeno je sa panela "Izazovi održivih finansija" koji je održan u okviru prve međunarodne konferencije "Montenegro Financial Markets" koju je organizovala Komisija za tržište kapitala Crne Gore.

Opširnije...

Održan seminar u okviru IPA 2020 projekta

U periodu od 8.02. do 9.02.2023. godine održan je dvodnevni seminar na temu "Prikaz stanja u oblasti evropske standardizacije", koji je prvi od šest planiranih podaktivnosti za Institut za standardizaciju Crne Gore (ISME) u okviru projekta IPA 2020,

Opširnije...