logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Halal proizvodi obogatiće ponudu Crne Gore

Otvaranjem za nova tržišta Saudijske Arabije i Egipta, sertifikovanje restorana, kao i proizvoda koji se koriste u pripremi halal hrane, Crna Gora će obogatiti ponudu turistima sa pomenutih tržišta, kazao savjetnik direktorice Nacionalne turističke organizacije (NTO) Amel Dedeić.

Opširnije...

Najava obuka - ISME

Standardizacija i standardi su simboli i alati podrške redu i uređenosti. Takođe, oni su tehnike i mehanizmi koji promovišu međunarodnu usaglašenost i povjerenje. Bez primjene standarda nema evropskih integracija.

Opširnije...

Spriječen uvoz 300 tona nebezbjednog voća i povrća

Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove u prethodna tri mjeseca sa granice je vratila ili uništila blizu 300 tona voća i povrća, kod kojeg je najčešće bio zabilježen povišen nivo pesticida ili drugih materija koje mogu ugroziti zdravlje potrošača.

Opširnije...

U pripremi nacionalni softver za proračun energetskih karakteristika zgrada - Nudi mogućnost sticanja MEEC sertifikata

Direktiva o energetskim karakteristikama zgrada (Directive 2010/31/EU on the energy performance of buildings – EPBD) je osnovni instrument praktične politike energetske efikasnosti Evropske unije i predstavlja značajnu obavezu za njene zemlje članice. EPBD Direktiva zahtijeva sistematski pristup u ocjeni energetskih karakteristika zgrada i jedan od njenih osnovnih zahtjeva je uspostavljanje sistema sertifikacije energetskih karakteristika zgrada, prenosi portal Energetska-efikasnost.me.

Opširnije...