logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Počela primena sporazuma sa Ujedinjenim Kraljevstvom

Sporazum o partnerstvu, trgovini i saradnji između Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske (UK), i Srbije počeo je danas da se primenjuje. Za poslovnu zajednicu Srbije koja posluje sa britanskim tržištem to znači smanjenje carinskih stopa u odnosu na početak godine.  

Opširnije...

23. nacionalni i 9. međunarodni naučno stručni skup Sistem kvaliteta uslov za uspešno poslovanje i konkurentnost - AKSS

Asocijacija za kvalitet i standardizaciju Srbije - AKSS poziva vas na 23. nacionalni i 9. međunarodni naučno stručni skup Sistem kvaliteta uslov za uspešno poslovanje i konkurentnost, koji će se od 26. do 28. maja 2021. godine održati na Kopaoniku u hotelu Kraljevi čardaci uz poštovanje svih preporuka Kriznog štaba i mera za sprečavanje i širenje zarazne bolesti Covid19.

Opširnije...

Objavljen Spisak srpskih standarda iz oblasti liftova

U službenom glasniku broj 38/2021 od 16. aprila 2021 godine objavljen je novi Spisak srpskih standarda iz oblasti liftova kojim su preuzeti harmonizovani standardi iz oblasti liftova sa referentne liste evropskih harmonizovanih standarda od 26. januara 2021. godine.

Opširnije...

Plan razvoj organske proizvodnje u Srbiji do 2026. godine

Plan za razvoj organske proizvodnje  u Republici Srbiji za period od 2021-2026. godine (PROP) daje smernice za budući razvoj organske proizvodnje u Republici Srbiji, definisanjem ciljeva i mera čijom realizacijom treba da se stvore uslovi za dugoročan razvoj sektora organske proizvodnje.

Opširnije...

ISO 14052 i ISO 14090 na srpskom

Komisija za standarde i srodne dokumente KS A207, Sistemi menadžmenta zaštitom životne sredine, pripremila je i verzije na srpskom jeziku dva značajna standarda: jednog iz oblasti klimatskih promena i standarda koji daje smernice za praktičnu implementaciju obračuna troškova materijalnih tokova (MFCA) u lancu snabdevanja.

Opširnije...

Gebrüder Weiss - Novi sertifikati garantuju ekološko poslovanje i bezbednost na radu

Krajem 2020. godine Gebrüder Weiss je postala jedna od kompanija sertifikovana po standardu ISO 14001, koji garantuje da je poslovanje usaglašeno sa domaćim propisima zaštite životne sredine. Dobijanje sertifikata standarda ISO 14001 veoma je važno za ekosistem, za kompaniju, zaposlene i klijente, ističe Marija Dimitrijević, controlling, HSEQ Branch Management u kompaniji Gebrüder Weiss.
Opširnije...

Nites: konceptualni dizajn EnMS-a

Inicijativa Ntes Grupe i idejni dizajn tehničkog rešenja EnMS sistema se zasniva na standardu ISO 50001 kao i IEC grupi standarda, te na principima izloženim u prethodnom razgovoru sa Miodragom Škrbićem, osnivačem i predsednikom NITES Grupe.
Opširnije...

Predstavljamo novog člana: Enološka stanica Vršac d.o.o.

Enološka stanica Vršac DOO Vršac je akreditovana laboratorija za fizičko-hemijska, mikrobiološka, biološko-biohemijska i senzorna ispitivanja životnih namirnica biljnog porekla, vina, jakih alkoholnih pića, prirodne mineralne vode, aditiva, aroma, hrane za životinje, kao i predmeta opšte upotebe.

Opširnije...

Nacrt halal standarda na javnoj raspravi

Nakon što je Komisija za standarde i srodne dokumente KS E034-17, Sistemi menadžmenta bezbednošću hrane, pripremila nacrt izvornog srpskog standarda naSRPS E.A0.011-1, Halal proizvodnja – Deo 1: Opšti zahtevi, Institut za standardizaciju Srbije ovaj nacrt standarda stavlja na javnu raspravu koja će trajati do 12. aprila 2021. godine.

Opširnije...