logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Dopunske metode ispitivanja za električne kablove

SRPS HD 605 S3:2020, Električni kablovi - Dopunske metode ispitivanja (identičan sa HD 605 S3:2019) utvrđuje metode ispitivanja koje se koriste za ispitivanje električnih kablova sa polimernom izolacijom i plaštom naznačenih napona do i uključujući 20,8/36 kV,

Opširnije...

Godišnji izveštaj ISS-a

Objavljen je Godišnji izveštaj o radu za 2021. godinu Instituta za standardizaciju Srbije, koji sadrži najznačajnije aktivnosti i rezultate Instituta ostvarene u prethodnoj godini.

Opširnije...

Soja iz Srbije sa najboljim karbonskim otiskom

Rezultati najnovijih istraživanja pokazuju da Donau Soja sertifikovano zrno proizvedeno u Srbiji ima najbolji karbonski otisak i potencijal za smanjenje emisije ugljendioksida za 90% u odnosu na brazilsku soju, navedeno je na devetom Donau Soja Danu polja održive proizvodnje soje.

Opširnije...

"Dani dobavljača" - šansa za nove ugovore sa nemačkim kompanijama

Privredna komora Srbije organizovaće „Dane dobavljača“ za domaća mikro, mala i srednja preduzeća na kojima će naši privrednici imati priliku da se povežu sa kompanijama iz Nemačke i uključe u njihovu dobavljačku mrežu, kako bi se i u periodu globalne krize nastavio razvoj dobrih trgovinskih odnosa dveju zemalja.

Opširnije...

Menadžment kvalitetom u naftnoj industriji

Standardi sistema menadžmenta pomažu organizacijama da poboljšaju svoje performanse i efikasnije koriste resurse. Sistem menadžmenta kvalitetom prema ISO 9001 je najpoznatiji u svetu i može se implementirati u svim sektorima.

Opširnije...

Najava obuka o dečjim igralištima

U okviru projekta IPA 2017 - Podrška bezbednijim proizvodima, u PKS u Beogradu kao i u Regionalnim privrednim komorama tokom juna 2022. godine, biće organizovano nekoliko obuka u oblasti dečjih igrališta, i to:

Opširnije...

Vebinar za studente Ekonomskog fakulteta u Beogradu

Dana 26. maja 2022. godine uspešno je održano onlajn prezentovanje Instituta za standardizaciju Srbije u okviru gostujućeg predavanja na završnoj nastavi u okviru predmeta Menadžment kvaliteta i Komercijalno poznavanje proizvoda za studente četvrte godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Opširnije...