logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

U susret drugoj generaciji Evrokoda 2

Standardi za evrokodove obuhvataju 59 tehničkih specifikacija za projektovanje i proračun građevinskih konstrukcija na koje se poziva Pravilnik za građevinske konstrukcije ("Sl. glasnik RS", br. 89/2019, 52/2020 i 122/2020.).

Opširnije...

RAS raspisao javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava

RAS, Razvojna agencija Srbije je raspisala javni poziv za za dodelu bespovratnih sredstava za učešće u programu podrške privrednim društvima za ulazak u lance dobavljača multinacionalnih kompanija u 2021. godini.

Registrujte se da bi videli ceo članak...

Potrošači prepoznali domaći kvalitet

Prošlo je nešto više od godinu dana od pokretanja projekta Privredne komore Srbije „Stvarano u Srbiji“ i dodele prvih „čuvarkuća“, a već 762 domaća proizvoda potvrđuju svoj kvalitet ovim žigom.

Opširnije...

Najnoviji srpski standardi za kvalitet vazduha

Uredbom o merenjima emisija zagađujućih materija u vazduh iz stacionarnih izvora zagađivanja ("Sl. glasnik RS", br. 5/2016) propisuju se način i metodologija merenja emisije zagađujućih materija iz stacionarnih izvora zagađivanja, postupak vrednovanja rezultata i usklađenost sa propisanim normativima, kao i način merenja emisije zagađujućih materija.

Opširnije...

Lobiji blokiraju nezavisne analize hrane u Srbiji

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović najpre je u nedelju negirao da se na tržištu Srbije nalaze neispravni sladoledi čije je povlačenje sa tržišta u okruženju već počelo, a dan kasnije je Sistem za brzo obaveštavanje EU (RASFF) našim službama prosledio obaveštenje o sadržaju etil oksida u tim proizvodima, nakon čega je počelo sklanjanje i iz naših prodavnica.

Opširnije...

Novi standardi za upravljanje projektima

Samo mesec dana nakon objavljivanja nove verzije međunarodnog standarda ISO 21500, koji daje uputstvo za menadžment projektima, ISS je objavio celokupnu seriju srpskih standarda iz ove oblasti, primenljivu u svakoj organizaciji, bez obzira na složenost, veličinu ili trajanje projekta, programa ili portfolija.

Opširnije...

Dan akreditacije u Republici Srbiji

Akreditaciono telo Srbije (ATS) je 28. juna 2021.godine u Klubu poslanika u Beogradu, organizovalo proslavu povodom obeležavanja Dana akreditacije u Republici Srbiji, kada je pre 21 godinu donet prvi sertifikat o akreditaciji.

Opširnije...

Održana Nedelja kvaliteta

U Beogradu je, 1. i 2. jula, u organizaciji Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost FQCE, časopisa Kvalitet i izvrsnost, u saradnji sa PKS i uz podršku Ministarstva privrede uspešno održana 30. tradicionalna manifestacija Nedelja Kvaliteta.

Opširnije...

Počela primena sporazuma sa Ujedinjenim Kraljevstvom

Sporazum o partnerstvu, trgovini i saradnji između Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske (UK), i Srbije počeo je danas da se primenjuje. Za poslovnu zajednicu Srbije koja posluje sa britanskim tržištem to znači smanjenje carinskih stopa u odnosu na početak godine.  

Opširnije...