logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

O AKSS:

Asocijacija za kvalitet i standardizaciju Srbije je nepolitička i neprofitna organizacija, koja ima za cilj da:

  • doprinosi unapređenju standardizacije, kvaliteta i poslovanja radi konkurentnog uključivanja naše privrede i društva u međunarodno tržište;
  • podstiče naučni i stručni rad u oblasti standardizacije i sistema menadžmenta;
  • inicira i pomaže razvijanje sistema obrazovanja i osposobljavanja kadrova za kvalitet i standardizaciju.


Asocijacija za kvalitet i standardizaciju Srbije, teži da okupljanjem eminentnih stručnjaka iz zemlje i inostranstva, privrednika, predstavnika poslodavaca i sindikata, zajedničkim radom dođe do rešenja kako unaprediti infrastrukturu kvaliteta u Regionu a samim tim unaprediti i privredni razvoj.

Asocijacija za kvalitet i standardizaciju Srbije je od svog osnivanja 1998. godine organizovala 20 nacionalnih i 6 međunarodnih konferencija sa preko 6000 učesnika. Pored ovoga Asocijacija aktivno učestvuje na brojnim projektima sa partnerima iz Srbije i inostranstva.

Asocijacija kontinuirano radi na razmeni znanja, ideja, iskustva i unapređenja, implementacije sistema kvaliteta. Postojanje Asocijacije omogućava poslovnom svetu u Srbiji dalje unapređenje svest o potrebi implementacije i poštovanja zahteva svetskih standarda iz oblasti kvaliteta, čime se poboljšava i unapređuje poslovanje u proizvodnim i uslužnim delatnostima našeg okruženja.

Asocijacija daje veliki doprinos razvoju svesti o potrebi poboljšanja kvaliteta u svim sferama delovanja, kao i širenju kulture kvaliteta. Rad Asocijacije je propraćen kako u lokalnim medijima, tako i u eminentnom časopisu „Kvalitet i izvrsnost„ .

O uspehu Asocijacije za kvalitet i standardizaciju Srbije govori činjenica da je prethodnih godina odlikovana brojnim diplomama i poveljama za zalaganje na unapređenju infrastrukture kvaliteta u regionu i Evropi kao što su:

  • Zahvalnica za izuzetan doprinos na širenju kulture kvaliteta i poslovne izvrsnosti u Srbiji i regionu od strane Fondacije za kulturu kvaliteta i izvrsnost iz Beograda
  • Plaketa kao najviše priznanje koje dodeljuje Hrvatsko društvo menadžera kvaliteta za izuzetno veliki doprinos razvoju delatnosti društva i kvaliteta uopšte
  • Plaketa kao izraz zahvalnosti za uspešnu i kvalitetnu saradnju usmerenu na obostrano zadovoljstvo i doprinos razvoju kvaliteta u Crnoj Gori, od strane Centra za kvalitet Mašinskog fakulteta u Podgorici

 

Ključni ljudi (stručnjaci u oblasti menadžment sistema): Prof. dr Zoran Punoševac

 

Kraća radna biografija:

Prof.dr Zoran Punoševac rođen je 1956. godine u opštini Aleksandrovac. Srednju školu završio je u Kruševcu, a diplomirao je na Mašinskom fakultetu u Nišu. Magistrirao je 2004. godine a doktorirao 2008.godine na Mašinskom fakultetu u Kragujevcu.

Svoje prve radne korake započeo je kao inženjer u Industiji Miloje Zakić, današnjoj Trayal korporaciji, a kasnije obavljajući više rukovodećih funkcija, da bi se zatim posvetio profesorskom pozivu. 10 godina je radio kao profesor na Visokoj školi strukovnih studija „prof.dr Radomir Bojković“ u Kruševcu kao profesor za predmete: Menadžment kvaliteta, Preduzetništvo, Organizaciono ponašanje, Priprema proizvodnih procesa, Modeli poslovne izvrsnosti, Menadžment malih i srednjih preduzeća, Proizvodni i uslužni menadžment. Trenutno radi kao profesor na Visokoj tehničko tehnološkoj školi strukovnih studija u Kruševcu gde predaje predmete: Oprema za rad i sredstva zaštite, Održavanje tehničkih sistema i Osnovi mašinstva.. Pored ovoga vlasnik je AQP agencije za konsalting, čija je pretežna delatnost konsalting i menadžment poslovi iz oblasti sistema kvaliteta, bezbednosti i zdravlja na radu, upravljanja zaštitom životne sredine, upravljanje bezbednošću hrane, kao i lično usavršavanje zaposlenih.

Objavio je više od 80 naučnih i stručnih radova iz oblasti kvaliteta, bezbednosti i zdravlja na radu, preduzetništva i organizacionog ponašanja kako na domaćim tako i međunarodnim konferencijama.

Bio je aktivan član u pojedinim profesionalnim udruženjima kao što su: Predsednik zajednice učenika Tehničkog školskog centra; Predsednik Univerzitetskog saveza za fizičku kulturu Niš; Sekretar univerzitetske konferencije Saveza socijalističke omladine Niša; Potpredsednik Unije poslodavaca Srbije; Član radne grupe za izmenu zakona i podzakonskih propisa iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu; Član Saveta za bezbednost na radu pri Ministarstvu rada i socijalne politike; Član Saveta za kvalitet Republike Srbije; Član Nadzornog odbora Republičkog PIO fonda i Član fonda solidarnosti i Ocenjivač za Nacionalnu nagradu za poslovnu izvrsnost "OSKAR KVALITETA" u organizaciji FQCE. Trenutno pored profesorskog poziva obavlja i funkciju Predsednika Asocijacije za kvalitet i standardizaciju Srbije, Predsednika organizacionog odbora naučno stručnog skupa "Sistem kvaliteta uslov za uspešno poslovanje i konkurentnost", Predsednik Unije poslodavaca Srbije - poslodavci Kruševca, Član uređivačkog kolegijuma časopisa "Kvalitet i izvrsnost", Vodeći proveravač ISO 45001, ISO 9001, ISO 14001 i ISO 50001, Priznati je ekspert Koordinacionog tela Vlade RS za opštine Bujanovac, Medveđu i Preševo i Potpredsednik Inicijative za kvalitet zemalja Srednje i Jugoistočne Evrope
Dobitnik je većeg broj priznanja a među najznačajnijim se ističe Prva nagrada Kruševca za inovacije davne 1993.godine, zatim povelja Kapetan Miša Anastasijević za doprinos razvoju standardizacije i kvaliteta 2014.godine kao i Priznanje za značajan doprinos razvoju i delatnosti Hrvatskog društva menadžera kvaliteta i kvaliteta uopšte 2016.godine.

Održao je veliki broj obuka širom Srbije kako za nezaposlene sa tržišta rada tako i za zaposlene u radnim organizacijama iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, primene standarda u poslovanju, obuke iz oblasti razvoja ličnih veština.

Učestvovao je na više domaćih i međunarodnih projekata iz oblasti kvaliteta, bezbednosti i zdravlja, preduzetništva, kvaliteta, standarda, sistema menadžmenta.

 

Dodatne informacije

  • Adresa:
  • Čupićeva 4/3, 37000 Kruševac
  • Telefoni:
  • 037/410-710; 063/225-547
  • E-mail:
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
  • Web site:
  • www.aqss.rs
  • Matični broj:
  • 28060882
  • PIB:
  • 107251823
  • Godina osnivanja:
  • 1998