logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

BAS ISO/IEC 27014 usvojen metodom prijevoda

Institut za standardizaciju Bosne i Hercegovine, putem Tehničkog komiteta BAS/TC 1, Informacijske tehnologije, usvojio je drugo izdanje standarda BAS ISO/IEC 27014:2022, Informacione tehnologije – Tehnike sigurnosti – Upravljanje sigurnošću informacija,

Opširnije...

Vispak dobio sertifikat IFS Food v 7

Nakon što su u junu prošle godine dobili IFS v 6,1 sertifikat i time dokazali svjetski standard kontrole sigurnosti hrane i nivoa kvaliteta proizvođača, kompanija Vispak je završila i certifikaciju po zahtjevima IFS verzije 7.

Opširnije...

Targer Q-Con 2022 - Konferencija o totalnom upravljanju kvalitetom

U BiH industriji se kvalitet uglavnom svodi na proces kontrole kvaliteta. Pri tome postoji jedan veliki paradoks. Niti se ta kontrola izvodi sistematično, niti je ta kontrola najbolji način postizanja kvaliteta, niti se engleski pojam “Quality control“ treba prevoditi kao kontrola kvaliteta.

Registrujte se da bi videli ceo članak...

Grad Prijedor potvrdio BFC certifikat

U utorak, 7. juna, je proveden drugi nadzor BFC certifikata za Grad Prijedor, provedene su provjere postupanja u oblasti privrede, saradnje sa investitorima, komunikacije sa javnošću, strateško opredjeljenja Gradske uprave,

Opširnije...

Objavljen izvorni standard za instalacijske kablove

Institut za standardizaciju Bosne i Hercegovine putem Tehničkog komiteta BAS/TC 30, Električni kablovi, izradio je izvorni standard za instalacijske kablove nazivnog napona 300/500 V BAS 1058:2022,  Instalacijski kablovi s PVC izolacijom i PVC plaštom, nazivnog napona 300/500 V.

Opširnije...

Poziv za učešće u javnim konsultacijama

U skladu s Odlukom o postupku srednjoročnog planiranja, praćenja i izvještavanja u institucijama Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH”, broj 62/14), Institut za standardizaciju Bosne i Hercegovine pripremio je Prijedlog izvještaja o sprovođenju Srednjoročnog plana rada Instituta za standardizaciju Bosne i Hercegovine za period 2020–2021. godina.

Opširnije...

Predstavljen Vodič za sigurno rukovanje hranom u ugostiteljstvu i avanturističkom turizmu

Vodič za sigurno rukovanje hranom u ugostiteljstvu i avanturističkom turizmu, čiji je cilj osiguravanje odgovarajućih zdravstvenih i sigurnosnih standarda za građane i posjetitelje Bosne i Hercegovine, predstavljen je 13. prosinca 2021. godine, u organizaciji Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine i Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), u Sarajevu.

Opširnije...