logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Intervju sa prof.dr. Mladenom Đurićem, profesorom FON-a i šefom delegacije Srbije u ISO / TC 260 HR menadžment

PK: Poštovani profesore, dobrodošli u ovaj intervju. Za početak, kako biste opisali Vašu delatnost?

MĐ: Hvala na pitanju kao i na pozivu. Vezano za moju delatnost, tu bih se osvrnuo najpre na "svet standardizacije" - vi ga jako dobro na svom portalu nazivate "svetom sistema menadžmenta" ili kako još imamo običaj da kažemo "standardizovanih sistema menadžmenta".

Opširnije...

Intervju sa Marinkom Ukropinom, generalnim direktorom SGS za Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, BiH i Crnu Goru - ekapija.com

Kao lider u svetu u pružanju usluga za zaštitu životne sredine, sa mrežom laboratorija u blizu 140 zemalja, kompanija SGS, nudi ispitivanje, uzorkovanje, kontrolisanje, sertifikaciju, verifikaciju i sveobuhvatan spektar stručnih rešenja. O ovoj temi razgovarali smo sa Marinkom Ukropinom, generalnim direktorom SGS za Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, BiH i Crnu Goru. /Intervju preuzet sa portala eKapija.com/

Opširnije...

Intervju sa Biljanom Marković, direktorkom razvoja i kvaliteta Industrije mesa Carnex - blic.rs

Tradicija dobre hrane se u Srbiji podrazumeva, ali napraviti kvalitetnu hranu za 21. vek? Razgovarali smo sa Biljanom Marković, Direktorkom razvoja i kvaliteta Industrije mesa Carnex. Biljana, za koju je rad u ovoj kompaniji porodična tradicija, od pozicije tehnologa je napredovala do važne funkcije u jednoj od najuspešnijih domaćih prehrambenih kompanija. (intervju preuzet sa blic.rs)

Opširnije...

Intervju sa Majom Pešić, konsultantom i auditorom menadžment sistema - jednom od 3 žene u svetu ocenjivača ISO/TS 16949 standarda

PK: Poštovana Majo, dobrodošli u ovaj intervju. Za početak bi Vas pitali kako ste ušli u svet menadžment sitema?

MP: Rad na menadžment sistemima sam počela u firmi Qualitas Education iz Kragujevca. Prva saradnja sa sertifikacionom kućom Quality Austria (u daljem tekstu: QA), za koju sada radim kao Freelance auditor/ocenjivač, je takođe počela u to vreme.

Opširnije...

Intervju sa Ivanom Pribićevićem, direktorom Sektora za strategiju i razvoj Zavoda za udžbenike

PK: Vaše ukratko predstavljanje?

IP: Završio sam FON – Fakultet organizacionih nauka, smer Upravljanje kvalitetom. Na istom smeru sam završio i master. Sad sam na doktorskim studijama na FONu, druga godina. U međuvremenu sam zavšio i master na Fakultetu političkih nauka – Međunarodna politika, to je bilo jedno novo iskustvo za mene i drago mi je što sam se odlučio na taj potez.

Opširnije...

Intervju sa Vladom Simićem, vlasnikom konsultantske kuće Euroquality Group

PK: Za početak, možete li da se predstavite i kažete nešto o Vašem iskustvu sa menadžment sistemima?
VS: Nakon završetka Tehnološkog fakulteta u Beogradu, prvih 20 godnina radnog staža proveo sam u nekoliko Organizacija u osnovi baveći se poslovima unapređenja kvaliteta,upravljanja razvojnim projektima,investicijama i opštim menadžmentom.

Opširnije...

Intervju sa Nikolom Ljubičićem, konsultantom i ocenjivačem za sisteme menadžmenta

PK: Za početak, predstavite se nama i čitaocima.
NLJ: Moje ime je Nikola Ljubičić i diplomirani sam inženjer organizacionih nauka - odsek za Upravljanje kvalitetom. Trenutno sam zaposlen u firmi IMS KONSALTING kao konsultant za sisteme menadžmenta. Osim toga, vodeći sam ocenjivač za sistem menadžmenta kvalitetom u sertifikacionom telu Certification International sa sedištem u Velikoj Britaniji i u našem domaćem sertifikacionom telu Global Cert International.

Opširnije...

Intervju sa Vesnom Teodorović, menadžerom upravljanja kvalitetom u kompaniji Neoplanta

PK: Vaše ukratko predstavljanje (obrazovanje, radno iskustvo, iskustvo u oblasti upravljanja kvalitetom)
VT: Zovem se Vesna Teodorović, a rođena sam1983. godine. Završila sam industrijsko inženjerstvo na Fakultetu tehničkih nauka, smer Informaciono komunikacioni sistemi. Nakon fakulteta sam, zbog trudnoće, napravila pauzu od godinu dana. Prvi posao sam dobila u Neoplanti, gde sam kao Koordintor servisa kupaca upoznala kompaniju sa aspekta saradnje sa kupcima, s jedne strane i sa proizvodnjom, sa druge strane.

Opširnije...