logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

Diskusija: ISO 18091 kao alat za razvoj društveno odgovorne i održive lokalne zajednice

Institut za standardizaciju Crne Gore (ISME), kroz projekat IPA 2020 Povećanje kapaciteta institucija nadležnih za harmonizaciju i implementaciju EU zakonskog okvira u oblasti konkurentnosti i inovativnosti koji sprovodi Kancelarija EU u Crnoj Gori, organizuje panel diskusiju na temu Standard ISO 18091 kao alat za razvoj društveno odgovorne i održive lokalne zajednice.

 

Lokalne uprave su odgovorni isporučioci javnih društvenih usluga od značaja za veći kvalitet života građana, odnosno unapređenje ambijenta za biznis i ukupnu društvenu zajednicu. Ako su iz bilo kog razloga aktivnosti lokalnih uprava nepouzdane u bilo kom smislu od poštovanja datih rokova do kvaliteta usluge koju pružaju građanima i pravnim licima, to u daljem procesu dodatno komplikuje mnoge društvene procese i indukuje nove vrste izazova za građane.

Standard ISO 18091 je putokaz za organe lokalne uprave u cilju organizovanja i fokusiranja na unapređenje poslovanja u funkciji zadovoljnog građana, sa jedne strane, a sa druge strane ispunjavanje svih relevatnih ciljeva, regulativa definisanih politikama EU i UN.

Takođe, želimo da Vas upoznamo da će u ulozi izlagača na panelu biti mr Janez Furlan, viši ekspert za infrastrukturu kvaliteta iz Republike Slovenije (EPRD ekspert).

Agendu događaja možete pogledati ovdje.

Panel diskusija će se održati 28. marta 2024. g. u hotelu Hilton (sala Princess Jelena) u Podgorici sa početkom u 10.00 časova.

 

 

Izvor: isme.me