logoPK

Planirajte, radite, proveravajte i delujte kvalitetno

ATCG potpisao EA MLA sporazum

U toku prošle nedelje Akreditaciono tijelo Crne Gore (ATCG) organizovalo je svečanost povodom postizanja statusa potpisnika multilateralnog sporazuma (EA MLA) u hotelu Hilton u Podgorici.

 

Predstavnici ATS-a imali su čast da prisustvuju ovom izvanrednom događaju među brojnim zvanicama iz sveta akreditacije i infrastrukture kvaliteta.

EA MLA sporazum je zvanično priznanje da je sistem akreditacije u Crnoj Gori ekvivalentan sistemima akreditacije koje su potpisnice ovog važnog sporazuma.

Direktorka ATCG-a, Anita Krulanović, poručila je da potpisivanje sporazuma predstavlja krunu dosadašnjeg rada ovog tela. “Ovaj sporazum je potvrda da smo od samog osnivanja, organizovano i strpljivo gradili i unapređivali sistem akreditacije u Crnoj Gori u skladu sa najboljom evropskom i međunarodnom praksom”, kazala je direktorka ovog tela.

Takođe su predstavnici ATS-a imali priliku da učestvuju u diskusiji koja je održana u okviru okruglog stola na temu “Akreditacija kao imperativ u zakonskoj regulativi” gde su prezentovana iskustva akreditacionih tela.

 

 

Izvor: ats.rs